Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Το πλέον αξιόπιστο και οικονομικό στην Ελλάδα


Παρατηρώντας την πρώτη σελίδα του snowreport μπορεί εύκολα να πληροφορηθεί κανείς ποια Χιονοδρομικά Κέντρα λειτουργούν (π.χ. στις  18-2-2012 ημέρα Τρίτη) στην Ελλάδα, με ποιο εισιτήριο και με πόσους αναβατήρες/πίστες....

Εύκολα διαπιστώνεται ότι το ΧΚ Παρνασσού λειτουργεί (ως συνήθως  όπως επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά νούμερα ετησίως)  με τους περισσότερους αναβατήρες , στην χαμηλότερη  τιμή και τις περισσότερες παροχές
Είναι το μόνο ΧΚ με καθημερινή αδιάλειπτη λειτουργία αναβατήρων (ΧΚ παντός καιρού), με  καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου και 
 2 γιατρων+2 νοσηλευτών , κάθε Σάββατο
  (καιρού και χιονιού επιτρέποντος)  12ωρη λειτουργία sunset ski  .

Πιο συγκεκριμένα
Στις  18/12 ημέρα Τρίτη στο ΧΚ Παρνασσού λειτούργησαν 5 αναβατήρες .
Άλλα Χιονοδρομικά  π.χ των Καλαβρύτων παραμένουν κλειστά λόγω της ασύμφορα μικρής προσέλευσης και προσδοκούν για την επιβίωση  τους την κερδοφόρα λειτουργία  του σαββατοκύριακου.

Αλλά και το πρόσφατο σαββατοκύριακο 15,16/12/2012 ο Παρνασσός  λειτουργούσε με 15 €,
ενώ τα άλλα  Χιονοδρομικά Κέντρα:    Καλάβρυτα  με 12€, 
 η Βασιλίτσα με 13€, 
το Καιμακτσαλαν με 15€, το Πισοδέρι με 15€, το Μέτσοβο με 10€ .

Την δε  Δευτέρα το ΧΚ Παρνασσού με 12 € και το ΧΚ Καλαβρύτων με 15€.

Επιπρόσθετα οι μαθητές (και κατ' επέκταση οι οικογένειές τους ) 
δηλ. ηλικίες 5-18 ετών μόνο στο Παρνασσό  απολαμβάνουν 50% έκπτωση ( 6€ τις καθημερινές).
Παντού αλλού εντός ή εκτός Ελλάδος οι μαθητές απολαμβάνουν στα ΧΚ εκπτώσεις μικρότερες   20-40% περίπου. Υπενθυμίζουμε ότι πρώτο ΧΚΠ εφάρμοσε το Β' και πλέον παιδί οικογενείας δωρεάν

Ακόμη
Μόνο ο Παρνασσός παρέχει δυνατότητα  εισιτηρίων πολυήμερων ανοικτών ημερομηνιών (ala carte), όπου ο  κάθε πελάτης αγοράζει
 ό, τι τον βολεύει μεταξύ του ημερησίου και του ετήσιου εισιτηρίου,  ακλουθώντας την  απλη /λογική/δίκαιη  αρχή "περισσότερο σκι- μεγαλύτερη έκπτωση για τον πελάτη- μεγαλύτερο έσοδο για το ΧΚ) .

Βλέποντας λοιπόν ο χιονοδρόμος (κυρίως ο Αθηναίος)  
που υπάρχουν οι μεγαλύτερες εκπτώσεις (π.χ στο ΧΚΠ καθημερινή 50%, μαθητής 50%, ski bus 20% ,webticket 10% , μειωμένη λειτουργία 20-50% , πολύποντα 10-70% ) ,  που υπάρχουν οι περισσότερες παροχές σε ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ,

Γρήγορα (αν είναι  έμπειρος) ,
Η αργά (αν επηρεάζεται από την παραπληροφόρηση  όχι μόνο ανταγωνιστικών προορισμών αλλά ακόμα και από την παραπαρπαρνάσια  τοπική κοινωνία)

Επιλέγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  ως χιονοδρομικό προορισμό του .
 Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τα νούμερα που αποδεικνύουν ότι το ΧΚΠ εν μέσω κρίσης 
π.χ χειμώνας 2011-12 παρουσίασε αύξηση προσελεύσεων για την ακρίβεια την β' καλύτερη όλων των εποχών ( η α' καλύτερη ήταν τον χειμώνα 2008-09).




Καλή είναι η κριτική  για το ΧΚΠ για την βελτίωση του ΧΚΠ π.χ εκσυγχρονισμός αναβατήρων ο οποίος άλλωστε έχει δρομολογηθεί, αλλά η  τυφλή γκρίνια 

για το ΧΚ Παρνασσού
 (π.χ ακριβό, υποβαθμισμένο , ανίκανο ΧΚΠ)  δεν βοηθά  όχι μόνο το Παρνασσό ,αλλά κυρίως αυτούς που την αναπαράγουν και οι οποίοι στην ουσία "πριονίζουν" το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται.
Παράδειγμα οι ΟΤΑ και  ιδιαίτερα οι σύλλογοι επαγγελματιών   ,
αντί να γκρινιάζουν (μέσα στην  δικαιολογημένη απόγνωση τους λόγω οικονομικής κρίσης) για τον τιμοκατάλογο και τις παροχές του ΧΚΠ,  καλό θα ήταν  να σκεφτούν  συλλογικά και όχι ατομοκεντρικά, να προβάλλουν τα  αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα που έχει ο Παρνασσός ,  η τουλάχιστον να εξασφαλίζουν την ενημέρωση και την πρόσβαση του πελάτη/επισκέπτη τους στο ΧΚ Παρνασσού.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ski είναι ακριβό σπόρ και θα λέγαμε απλησίαστο για οικογένειες που πλήττονται από την ανεργία, απλά κρίνομε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συγκριτικά με άλλα Χιονοδρομικά της Ελλάδας.
Φωτοενημέρωση 19-12-2012











Χ.Μ

2 σχόλια:

  1. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ
    ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ 15
    ΕΥΡΩ- ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ.
    ΝΑ ΠΙΕΣΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΣΙΩΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ...ΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ.
    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ "ΕΥΚΑΙΡΙΑ".
    Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΕΧΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ "ΠΑΚΕΤΑ" ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΝΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΑΛΑ Η ΤΗΝ ΛΙΛΑΙΑ Η ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ Η ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ Η ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟΥ.
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ Χ.Κ.ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΗ ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ "ΚΑΛΛΗ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΧΩ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !
    Η ΙΣΧΥ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!
    Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ !
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΕΧΕΙ "ΜΑΛΙΑΣΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ" ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ !
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΠΑΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή