Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ''ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ΄΄(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Εχθές γιορτή αφιερωμένη στην μητέρα,  και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών  με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Παπακώστειο Πολιτιστικό Κέντρο .....

Πλήθος μεγάλων συγγραφέων,ποιητών και καλλιτεχνών,με τον λόγο τον αφηγηματικό ή τον ποιητικό,με το χρώμα ή με την σμίλη προσπάθησαν να δώσουν έκφραση στο πνεύμα της μάνας.
Ο καθένας πήρε απο μία σκηνή,από ένα λεπτομερειακό σύμπτωμα και έδωσε συγκεκριμένη μορφή στην πιο γλυκιά και θεία σχέση μεταξύ των ανθρώπων.
 Αφιέρωμα με ποίηση - Εικόνες- Μουσική  .... όπως πρέπει για να τιμηθεί η προσφορά της Μάνας.
Η Μαρία Σκουρολιάκου βραβευμένη ποιήτρια, έδωσε τον τόνο στην εκδήλωση, έχοντας την επιμέλεια των κειμένων και των ποιημάτων.
Την επιμέλεια οπτικού υλικού και της μουσικής είχαν : Η Δώρα Βοϊβόντα και η Αθήνά Θανασιά.
ΧΜ


Κάθε χρόνο, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και φυσικά και στην Αμφίκλεια όπου ο τοπικός Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών και το Δημοτικό Σχολείο, συνδιοργάνωσαν μια θαυμάσια εκδήλωση - αφιέρωμα στην μητέρα, εκδήλωση προσεκτικά φροντισμένη, πλούσια σε περιεχόμενο, γεμάτη με άδολη μητρική αγάπη και την οποία χάρηκαν με το παραπάνω, όλες οι μάνες (και ορισμένοι πατεράδες) που πλημμύρησαν κυριολεκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Π. & Π. Κέντρου Αμφίκλειας, το βράδυ της Κυριακής 12.05.2013.  
Δ. Καλπύρης
 Αμφίκλεια 

[φωτο: Π. Μ. & Δ. Κ.] 
        Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας , σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα , γιορτάστηκε  η ημέρα της Μητέρας . Ήταν  ένα αφιέρωμα εξαιρετικής σύνθεσης , με χρώματα , μουσική , εικόνες και  ποίηση και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές για την υπέροχη αυτή   παρουσίαση .
      Ο Σύλλογος  Γυναικών Αμφίκλειας χάρισε  χειροποίητα  αναμνηστικά  και γλυκίσματα . Το  Δημοτικό σχολείο μέσα  από τις ζωγραφιές  και τις τρυφερές απαγγελίες των παιδιών  άνθισε τις αισθήσεις . Η μουσική έντυνε τα ποιήματα , ανοίγοντας  τα παράθυρα της ψυχής. Οι εικόνες των video και των  διαφανειών,  ταξίδεψαν το κοινό στις γειτονιές της γης,  με τις μάνες και τα παιδιά του κατώτερου θεού ...
      Οι λέξεις  μέσα  από τα κείμενα και τα  ποιήματα , αναρρίπισαν  το πέλαγο της καρδιάς και του νου και τα μηνύματα  της ζωής  χτυπούσαν συναγερμό  για ότι  τόσο απερίσκεπτα  και αμοραλιστικά καταπατείται από το σύστημα  μιας νέας τάξης πραγμάτων .
       Σε τούτους τους άγριους καιρούς , τέτοιες ώρες  τρέφουν την ύπαρξη και ανακαλούν την ελπίδα  πως δεν θα περάσει η αναποδιά .
      Στό όνομα της Μάνας ως πηγής της ζωής , στο όνομα όλων των αξιών που φέρει η μορφή της , ας κρατήσουμε ότι μας ανασταίνει . Για να αντισταθούμε στην ισοπέδωση και να συνεχίσουμε  να υπάρχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

                                                  Μαρία   Σκουρολιάκου 














































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου