Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Επιστολή - Απάντηση:με αφορμή την ανάρτηση με θέμα: ‘’ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ - ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΟΥ’’

     Επιστολή - Απάντηση

  τ.Προέδρου Λαογραφικού-Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου  Αλεξάνδρου Βαλάσκα Επισμηναγού  ε.α. 

 με αφορμή την ανάρτηση με θέμα:

‘’ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ - ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΟΥ’’

της 8ης Αυγούστου .



Αγαπητέ  polydrosoparnasse ,....

   Χωρίς ίχνος επικριτικής διάθεσης στην όντως αξιόλογη ανάρτηση σου την 8η Αυγούστου με θέμα:‘’ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ – ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΟΥ ‘’ αλλά και χωρίς την επί της ουσίας αμφισβήτηση των αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων που ελάμβαναν χώρα στο χωριό μας τα συγκεκριμένα χρόνια με την επωνυμία  «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΟΥ»,   
                                      επίτρεψέ μου ,                                                                                          δια λόγους τάξεως ,αποκατάστασης της αληθείας αλλά κυρίως με σεβασμό των επισκεπτών του blog και για την σωστή ενημέρωση τους, να καταθέσω και εγώ, υπό τύπον ένστασης, την ταπεινή μου άποψη περί των πολιτιστικών δρώμενων στο χωριό μας τα μετέπειτα χρόνια ,εκείνων των χρόνων, που αναφέρεται η εν λόγω ανάρτηση.
      Αφορμή γι’αυτή  την παρέμβασή - ένστασή μου αποτέλεσε η δεύτερη από τις δύο σκιαγραφημένες, εντός του κειμένου της ανάρτησης , ¨λυπητερή¨ και εμπεριέχουσα απογοήτευση , διαπίστωση  του συντάκτη της ,που προφανώς νοσταλγώντας τις αξιόλογες πολιτιστικές  εκδηλώσεις εκείνων των χρόνων και με διάθεση προφανώς επικριτική για την απραξία ,απουσία και μη επανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων τα μετέπειτα χρόνια ,  αναφέρει επί λέξει:
         ¨Δυστυχώς  όμως (και  το  λέμε  αυτό με  μεγάλη  λύπη..) κάτι  ανάλογο  δεν  επαναλήφθηκε  στα  χρόνια  που  ακολούθησαν. Κρίμα! ¨
     Δεν επιθυμώ να γίνω κατήγορος αλλά ούτε και υπερασπιστής κανενός από αυτούς που είχαν την ευθύνη της Διοίκησης του χωριού μας (είτε ως Κοινότητος  είτε ως Δήμου ) και ως εκ τούτου και την υποχρέωση της διατήρησης αλλά και αναβάθμισης εκείνων των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα χρόνια από το 1984 και μετέπειτα,                   ‘’οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ’’ νομίζω γνωρίζουν πρόσωπα ,  καταστάσεις και νοοτροπίες αλλά είμαι υποχρεωμένος δια την αποκατάστασιν της αληθείας να αναφερθώ τουλάχιστον σε μία περίοδο των τελευταίων τουλάχιστον έξη-επτά χρόνων (2006 – 2013) που ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται επιτυχώς, πιστεύω, μέχρι σήμερα στο χωριό μας ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ        
 ¨ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ’’  και του οποίου είχα την τιμή να διατελέσω Πρόεδρος του Δ.Σ. τα πρώτα έξη χρόνια του βίου του . Και πάλιν εδώ ‘’οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ’’ γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να εδραιωθεί αυτός ο Σύλλογος , εξ αιτίας της αμφισβήτησης , προσωπικών εμπαθειών, της μικροψυχίας και ‘’πολεμικής’’ που δέχθηκε από ανθρώπους που υποτίθεται ότι νοιάζονταν και κόπτονταν για την ανυπαρξία πολιτισμικής και πολιτιστικής δράσης στη Σουβάλα και που δυστυχώς τινές εξ αυτών είχαν και την εκ της θέσεώς τους (ως με τα κοινά ασχολούμενοι) υποχρέωση να στηρίξουν και να στέρξουν στο έργο του .
Αλλά , ας είναι …
σημασία έχει ότι ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος , παρ’όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες που κυρίως έγκεινται σε νοοτροπίες και παθογόνα αίτια που μας χαρακτηρίζουν ως όντα της μικρής μας κοινωνίας , όχι μόνο υπάρχει και δραστηριοποιείται σήμερα στη Σουβάλα αλλά αποτέλεσε και αποτελεί το πρότυπο για την ίδρυση και δραστηριοποίηση και άλλων Συλλόγων στο χωριό μας .
      Και προκειμένου να μη λυπάται και αναφωνεί ΚΡΙΜΑ !!! 
 ο συντάκτης της εν λόγω ανάρτησης στο blog για το ότι τίποτα δεν έχει γίνει στα πολιτισμικά και πολιτιστικά δρώμενα στη Σουβάλα μετά το 1984 , θέλω τουλάχιστον από πλευράς του Λαογραφικού –Ιστορικού Συλλόγου να παραθέσω παρακάτω μέρος από  το έργο και τη δράση του από ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα και το ίδιο αναμένω να πράξουν και οι άλλοι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Σουβάλα τα τελευταία χρόνια .

               ΔΡΑΣΕΙΣ -  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΩΝ 2007 -2013  
Θα αναφερθώ συνοπτικά και επιγραμματικά στις κυριότερες από τις εκδηλώσεις αυτές που για τους πολλούς και έχοντας μνήμη συγχωριανούς μας είναι άλλωστε γνωστές .
         Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Λαογραφικός –Ιστορικός Σύλλογος ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε στο Πρωτοδικείο Αμφίσσης  τον Αύγουστο του 2006 και εξέλεξε το πρώτο του Δ.Σ. τον Νοέμβριο του ιδίου έτους , άρχισε να δραστηριοποιείται στα πολιτισμικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και εορταστικά δρώμενα του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου και του νομού μας .
   Από τον μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2006 και κάθε χρόνο τον ίδιο μήνα ο Σύλλογος :
-          ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟΥ & ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
-          ΕΚΔΙΔΕΙ  ΚΑΙ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΩΝ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ .  
 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ:                                                                                2008  ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΩΝ  
               2009  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΓΥΝΝΑΙΚΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ    ΧΡΟΝΙΑ                                                                                                                                           
            2011   ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΡΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ  ΤΩΝ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΩΝ  ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ
-          Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας του το έτος 2007 ο Σύλλογος δημιούργησε - συγκρότησε χορευτικά τμήματα (παιδικά προσχολικής ηλικίας , παιδικά Δημοτικού, μικτό τμήμα νέων& νεανίδων και τμήμα γυναικών) που ο συνολικός αριθμός των μελλών τους έφθασε και μέχρι τα εξήντα(60) άτομα .                                                      
Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου πέραν των χορευτικών παραστάσεων που έχουν δώσει στο χωριό μας έχουν συμμετάσχει σε χορευτικές παραστάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις και χωριά της ευρύτερης περιοχής μας όπως: Γραβιά,Επτάλοφο,Λιλαία,Καστέλια,Ιτέα,Γαλαξείδι,Τιθορέα, Παύλιανη,Κίρρα.  
-           Κάθε χρόνο κατά τις εορτές των ΑΠΟΚΡΕΩ ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε συνεργασία και με τους άλλους Συλλόγους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο ή την Κοινότητα έχει δε πραγματοποιήσει και αποκριάτικες χοροεσπερίδες .                                                                  
-           Κατά το μήνα Μάϊο ,σχεδόν κάθε χρόνο ,ο Σύλλογος συμμετέχει με τα χορευτικά του τμήματα στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου για τη Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς.
           Σταθερή και κάθε χρόνο είναι η παρουσία και η συμμετοχή χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Κοινότητα Επταλόφου στις 26 Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκεύης.
-          Και βέβαια το αποκορύφωμα των δράσεων και δραστηριοτήτων του Λαογραφικού Συλλόγου σε πολιτισμικά-πολιτιστικά-κοινωνικά δρώμενα, είναι αυτές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο  κατά τον μήνα Αύγουστο στο χωριό μας και κυρίως τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που εορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός της πολιούχου μας ‘’ Κοιμήσεως  Υπεραγίας Θεοτόκου’’,  
-           Η ενεργός συμμετοχή του Συλλόγου και των χορευτικών του είναι καθοριστική και δίνουν το πραγματικό χρώμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων.
-          Όπως και η Έκθεση Φωτογραφίας που πραγματοποιείτε στον  προαύλιο χώρο της  εκκλησίας .
     Πέραν όμως των, σχεδόν πάγιων, κατ’έτος παραπάνω δράσεων και δραστηριοτήτων του ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος από της ιδρύσεώς του και μέχρι σήμερα πραγματοποίησε στο χωριό μας και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα όπως :                                                                                    
-           Στις 19 Αυγούστου 2007  πραγματοποίησε ανοιχτή                    
‘’Εκδήλωση Τιμής’’ στην πλατεία του χωριού και τίμησε τους υπηρετήσαντες στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και σήμερα συνταξιούχους δασκάλους προσφέροντάς τους ‘’ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ’’ αναμνηστικές πλακέτες του Συλλόγου.                                
 Οι δάσκαλοι που τιμήθηκαν ήταν:                                 
Παπαθανασίου Κομνάς,  Μαράζας Θεοδ., Μπακαστάμου – Τσαρμακλή Αγγελ., Σβίγγος Αθανασ., Βελέντζα –Στασινοπούλου Ανθή, Σούλιος Δημητ., Καρύδα – Σούλιου Θεοδ., Σπυροπούλου Βασιλ., Καμάρα Αικατ., Γαλώνης Αθαν., Ρέββα Θεοδ., Αργυράκης Χρ., Καμάρα-Αργυράκη Παναγ. και η νηπιαγωγός κ. Βάσω Πρίγγα – Γεωργούση.
-          Στις 9 Αυγούστου 2008 πραγματοποίησε στην πλατεία του χωριού ‘’Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής’’  με το εξαίρετο συγκρότημα ‘’ΗΧΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ’’ , αφιερωμένη στους παλιούς Σουβαλιώτες  οργανοπαίχτες.
-          Στις 21 Αυγούστου 2010 το βράδυ πραγματοποιήσαμε στην πλατεία του χωριού Εκδήλωση–Ημερίδα Περιβαλλοντικής Συνείδησης που συνδιοργανώσαμε ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
 Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν ο συγχωριανός μας Διδάκτορας Φυσικής του Ε.Μ.Π. κος Γεώργιος Γεωργούσης και ο αναπληρωτής καθηγητής του Ε.Μ.Π. κος Αλέξανδρος Παπαγιάννης. Ο κος Γεωργούσης ανέπτυξε το θέμα: «Κλιματικές και Περιβαλλοντικές αλλαγές. Ο ρόλος της Φύσης και του Ανθρώπου» ενώ ο κος Παπαγιάννης μίλησε με θέμα: «Ρύπανση Νερών και  Διαχείριση Απορριμμάτων στις Ορεινές Περιοχές».
         -Στις 17 Αυγούστου 2011 συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο    Επαγγελματιών και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και πραγματοποιήσαμε στην πλατεία του χωριού σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο.‘’ ΝΙΦΑΛΙΟΙ ‘’  εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα με θέμα ‘’ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ  ΜΙΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ‘’
       -Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 μέλη των παιδικών χορευτικών τμημάτων συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο κ. Αλ. Βαλάσκα, την Γραμματέα κα.Εφη Παπαλιάκου-Πάντου, το μέλος του Δ.Σ. κ.Νικ. Καλάκο και το ιερέα του χωριού π. Ηλία, πραγματοποίησαν αποστολή εθιμοτυπικού-κοινωνικού και φιλανθρωπικού σκοπού στην Άμφισσα, έδρα του Δήμου μας, επισκεπτόμενοι και ψάλλοντας τα κάλαντα στους παρακάτω φορείς και ιδρύματα
    Στο σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Αθηναγόρα
    Στο Γηροκομείο Άμφισσας
    Στο Ειδικό Γυμνάσιο Άμφισσας και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας όπου φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες προσφέροντας τους προσωπικά δώρα
 Στον Δήμαρχο κ. Νικ.Φουσέκη.                             
 Στην Αντιπεριφερειάρχη κα Γιώτα Γαζή
      - Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 το βράδυ, παιδιά των χορευτικών του Συλλόγου συνοδευόμενα από τα μέλη του Δ.Σ. Χρ.Παπαθανασίου, Φρόσω Αδαμάκου, Έφη Παπαλιάκου, Αθαν. Λαγό και Ευθ. Μουτσιανά, έψαλαν τα κάλαντα σε καταστήματα και ξενοδοχεία του χωριού δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ξεχωριστή νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.
       -Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012  το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού Θεατρομουσική Παράσταση με θέμα : ΄΄Θεατρικό Αναλόγιο ΄΄με κείμενα από το βιβλίο με τίτλο ΄΄ΚΡΙΣΙΣ ΄΄του Αρκάδιου Λευκού και με συντελεστές τον ηθοποιό Βαγγέλη Λιοδάκη στην απόδοση των κειμένων και τους Θανάση Βαλάσκα και Ελένη Φαληρέα στη μουσική και το τραγούδι .                    
       - Τα Χριστούγεννα του 2012 και του 2013 ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε και σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χωριό πραγματοποιήσαμε εξόρμηση ‘’Αγάπης & Αλληλεγγύης’’ και συγκεντρώσαμε τρόφιμα που προσφέραμε σε φτωχές οικογένειες & μοναχικά άτομα του χωριού μας .
       - Επίσης ο Σύλλογός μας έχει πραγματοποιήσει και διάφορες εκδρομές-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία όπως: Στη ΒΕΡΓΙΝΑ, στο ΔΙΟΝ, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ,στο ΜΟΥΣΕΙΟ  ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .
     
       Το κορυφαίο όμως επίτευγμα του Λαογραφικού -Ιστορικού Συλλόγου ,από ιδρύσεώς του και μέχρι σήμερα , αλλά και κορυφαίο γεγονός για το χωριό μας είναι αυτό της δημιουργίας ,οργάνωσης και λειτουργίας της ‘’Λαογραφικής Στέγης’’ στη Σουβάλα,τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στις 13 Αυγούστου πέρσι, και που αποτελεί ένα χώρο πρόπλασμα Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου, που είναι και ο πρώτος σκοπός και στόχος του Συλλόγου μας , αλλά και ένα χώρο , τον μοναδικό θα έλεγα , που μπορεί πλέον ο κάθε επισκέπτης της Σουβάλας, να επισκεφθεί και να γνωρίσει ποια ήταν η επαγγελματική ενασχόληση και η εν γένει βιωτή των Σουβαλιωτών τα παλαιότερα χρόνια .                                                                         
Και βέβαια εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι , η σε πολύ σύντομο χρόνο, από την ανάληψη των καθηκόντων του τρίτου κατά σειρά Δ.Σ. του Συλλόγου ,δημιουργία και οργάνωση αυτής της Λαογραφικής Στέγης στο χωριό μας, κατέδειξε περίτρανα πόσα μπορούμε να πετύχουμε και εμείς οι Σουβαλιώτες όταν νοιαζόμαστε για τα κοινά του τόπου μας  και μονιασμένοι, συνεργαζόμαστε, δρούμε και προσφέρουμε εθελοντικά και ανιδιοτελώς για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι το συμφέρον του χωριού μας και των συγχωριανών μας .
     Αγαπητέ polydrosoparnasse ,
αυτά προς το παρόν και σχετικά με τον ¨πολιτιστικό χειμώνα¨ που αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξε στο χωριό μας μετά το 1984 ο συντάκτης της συγκεκριμένης  ανάρτησης ακυρώνοντας συλλήβδην όποια προσπάθεια έχει γίνει ,τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια , προς την κατεύθυνση της ανόδου του πολιτισμικού και πολιτιστικού επιπέδου του χωριού μας .
    Με τις καλλίτερες ευχές μου για  ‘’ Καλή  Παναγιά ‘’  σε όλους τους  συγχωριανούς μας  και με τις πρεσβείες Της  να έχουμε καλή υγεία ,καλά μυαλά  & καλά έργα …
  

 Υ.Γ.

         Από όσο γνωρίζω οι περισσότεροι εκ των τότε νέων , με τα μακριά μαλλιά τα γένια και τα παντελόνια καμπάνα, και βασικών συντελεστών των επιτυχημένων ‘’Εβδομάδων του Χωριού’’ δόξα τω Θεώ είναι εν ζωή ακόμη , μεστωμένοι, σοφότεροι αλλά και άνευ ιδιαιτέρων υποχρεώσεων και φρονώ ότι μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να συνεισφέρουν με τις γνώσεις ,την εμπειρία και τις ιδέες τους και να συμβάλουν έτσι στην αναβάθμιση του πολιτισμικού & πολιτιστικού επιπέδου του χωριού μας .       

17 σχόλια:

  1. για το κραξιμο που εριξες στην πλατεια στους επιτιμους και στους ιερεις ξεχασες να γραψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ ...ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ...
    ΑΧ ΑΧ ΑΧ
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ . ΟΜΩΣ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΣΤΙΣ 25ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ...ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ..
    ΑΧ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai tin ali mera zitage signomi apo to foyseki kai tin parea toy.kai ola kala.h kano lathos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poio kraksimo re file,aytos tin epomeni mera zitage sygnomi apo ton foyseki kai to sinafitoy, mas doyleyeis tora.polidrose min to sbisis den ton brizo, otan erthi h ora tha ta akoysi katidian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενημερωθηκαν τα μελη του ΔΣ του Λαογραφικου για την επιστολη του Α.Β.?Ποιος δινει το δικαιωμα να μιλαει εξ ονοματπς του με κινδυνο
    Την δημιουργια αρνητικων σχολιων για τον συλλογο δινοντας την εντυπωση οτι τα μελη του εχουν εμπαθεια και οπισθοδρομικη σκεψη?
    Ο Λ.Ι.Σ ειναι πλαισιομενος με νεους ανθρωπους που κοιτανε μπροστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον με τον Αλέκο πρόεδρο του λαογραφικού δεν υπήρχε αντιπαλότητα με τους συλλόγους. Τώρα κάποιοι θέλουν να διαλύσουν το σύλλογο γονέων και τον γυναικείο σύλλογο.
    Θα τα βρούν μπροστά τους όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΟΥΣΙΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ....12 Αυγούστου 2014 στις 8:35 μ.μ.

    ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ "Δ" ......
    ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.....ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ......ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΨΥΛΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΟΜΕΝΟΙ.....
    *ΕΧΟΥΣΙΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ * ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ* ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΝ* ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ?12 Αυγούστου 2014 στις 9:00 μ.μ.

    Τι συμβαίνει με το Λαογραφικό?
    Δεν θα αναρτήσει την επιστολή - απάντηση για τις εβδομάδες χωριού του ιδρυτή του και τέως Πρόέδρου του?
    Γιατί ο κος τ.Πρόεδρος επέλεξε να στείλει την επιστολή του μόνο στον" Πολύδροσο"?
    Και εν πάσει περιπτώσει, αν .... ..παρέλειψε να τους την στείλει , ας την αναδημοσιεύσουν απο εκεί.
    Μήπως ο δι άτυπης αναθέσεως διαχειριστής του " lispolydrosou" και ο νυν Πρόεδρος δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα του μέντορά τους ?
    Μια απάντηση τους, εστω και δια μέσω .... Λαρίσης θα έλυνε τις απορίες μας.
    Ευχαριστούμε και με αγωνία αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απο οτι ξερω και εχω μιλησει με μελη του ΔΣ του ΛΙΣ κανεναν δεν εκφραζουν αυτα που εγραψε ο τ.προεδρος του ΛΙΣ.Θα δωσω και μια συμβουλη στον Αλεκο Βαλασκα:ασε τους νεους ανθρωπους που ανελαβαν τον συλλογο να προχωρησουν οπως ξερουν και οπως μπορουν γιατι μπορει να ησουν ιδρυτικο μελος του συλλογου και στο αναγνωριζουν ολοι αυτο αλλα απο ενα σημειο και μετα εβαλες το συλλογο ασπιδα μπροστα σου σε προσωπικες και πολιτικες κοντρες,με αποτελεσμα ο συλλογος για ενα διαστημα να βρισκεται κοντα στη διαλυση.Αναγνωριζουμε το εργο σου λοιπον αλλα αναγνωρισε και ο ιδιος τα σφαλματα σου τα οποια δεν αφηνει ο εγωισμος σου να τα καταλαβεις.Οσο για τις εβδομαδες χωριου που αναφερθηκες ξερεις πολυ καλα οτι ορισμενοι θα θυμουνται τι εκαναν και ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ντρεπονται και να κοκκινιζουν για το παρελθον,πραγμα το οποιο αμφιβαλλω και ειναι λυπηρο που πολλοι απο αυτους βρισκονταν και στα κοινοτικα συμβουλια του χωριου μας,Οσον αφορα το διαστημα 1984-2006 που τοσο σε πειραξε που καποιος το αποκαλεσε πολιτιστικο χειμωνα του χωριου μας,θελω να σε πληροφορησω οτι ο ανθρωπος ειχε απολυτο δικιο,γιατι δεν ξερω αν το καταλαβες ο χειμωνας αυτος διηρκεσε 22 χρονια......στο διαστημα αυτο εσυ που ησουν και τι εκανες για τα πολιτιστικα του χωριου σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ,
    ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΝΩ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΤΟΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ '' ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ '' ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ..
    ΘΑ ΕΠΙΟΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ , ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ , ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ Ή ΤΗΝ ΄΄ ΑΠΟΛΟΓΙΑ '' ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ & ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ...ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΥΠ' ΕΜΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε τουτο το χωριο ποτε δεν θα στεριωσει τιποτα ...με τους βροντακιδες και τους φουρτουνακιδες χρονια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλες διακοπες να εχεις να σε βοηθα η Παναγια που συνεχως μνημονευεις,και να μας αφησεις ησυχους να παμε μπροστα .
    Καλο καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η καλυτερη χρονια φετος του χορευτικου..Ένα μεγαλο μπραβο στα παιδια που χορεψαν και ένα μεγαλο μπραβο στο Λ.Ι.Σ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ που και φετος μας εδωσε χαρα και ελπιδα για το χωριο μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ,
    ΕΑΝ ΔΕ ΟΙ ''ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ'' ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή