Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΔΗΜΟΥ   ΑΙΓΑΛΕΩ
Να ανακληθεί από τη Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω η έφεση κατά της εργαζόμενης συμβασιούχου (stage) και να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της.....

Το ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει τη διαμαρτυρία του στην κατάθεση έφεσης από τη Διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή εργαζόμενης συμβασιούχου- (Stage) στην εργασία της και ζητά την ανάκλησή της.
Εκφράσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο την εύλογη αντίθεση του Συλλόγου μας στην άσκηση εφέσεων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συναδέλφους. Επίσης ζητήσαμε να γίνει θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εξαντλούνται τα ένδικα μέσα σε όλες τις περιπτώσεις και να δικαιώνονται οι εργαζόμενοι με τη πρωτόδικη απόφαση.
Η επιλογή αυτή της Διοίκησης έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριζε ο Δήμαρχος και η παράταξή του ως αντιπολίτευση. Τότε που είχε κρατήσει θετική στάση ώστε να μην ασκηθούν ένδικα μέσα σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε εργαζομένους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μνημονιακοί νόμοι, εγκύκλιοι κλπ. που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στόχο έχουν να αποδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δικαιώματα όσων εργάζονται σε αυτή. Να την αποδιοργανώσουν και να την αποψιλώσουν από προσωπικό.
Σαν Σύλλογος αλλά και σαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε κάνει πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην επιβληθούν διαθεσιμότητες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. προστατεύοντας όχι μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά και τις ίδιες τις δομές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μας προς τους δημότες. Και τα καταφέραμε!
Με τον αγώνα μας πετύχαμε να επανέλθουν στις εργασίες τους συνάδελφοι, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, ώστε να κρατηθούν «ζωντανές» οι υπηρεσίες του Δήμου, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάθε κατάργηση θέσης εργασίας έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη απώλεια υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες.
Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου την ανάκληση της έφεσης και την επιστροφή της συναδέλφου  στην εργασία της.
Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, προστατεύουμε τις δημόσιες δομές, διεκδικούμε ένα δημόσιο προς όφελος των πολιτών.
ΤΟ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ 6944533811

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου