Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Πάρτε πίσω τις απολύσεις και αποδείξτε έμπρακτα ότι θέλετε την τοπική κοινωνία δίπλα σας και όχι απέναντί σας


Κοινό μυστικό αποτελεί πλέον η μεθοδολογία που η κάθε εργοδοσία χρησιμοποιεί, ειδικά τα χρόνια των μνημονίων, για την επίτευξη των στόχων της που  είναι αποκλειστικά και μόνο το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ......

Στόχος, στον βωμό του οποίου θυσιάζονται τα πάντα, με αποτέλεσμα την επιστροφή των εργαζομένων  στον εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτόν τον  μεσαίωνα βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της περιοχής μας.
Η νέα διοίκηση της εταιρίας Kerneos ή Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ή S&Bή με όποιο άλλο όνομα εμφανίζεται, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στην περιοχή, φρόντισε να κάνει γνωστές τις διαθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.
Εκβιασμοί, επιπλήξεις, στοχοποιήσεις, προσχηματικές απολύσεις, απόκρυψη ατυχημάτων στις στοές, βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη.
Οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων με τις ‘’απαραίτητες μειώσεις των μισθών’’
Οι αλλαγές των ωραρίων με την ‘’απαραίτητη’’ αύξηση των ωρών εργασίας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς φυσικά τα ‘’απαραίτητα’’ υπερωριακά επιδόματα
Οι ‘’απαραίτητες’’ περικοπές στα μέτρα ασφάλειας ειδικά στις στοές και η μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων, είναι απλώς το όχημα  το οποίο θα οδηγήσει  την εταιρία στον στόχο της.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστάτης και αρωγός στον αγώνα τους. Για τον λόγο αυτό ζητάμε:

α) Απο την  κυβέρνηση να καταργήσει όλες εκείνες τις μνημονιακές διατάξεις που δίνουν το δικαίωμα στον κάθε επιχειρηματία να επιβουλεύεται τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτές που τους δίνουν το δικαίωμα να καταργούν συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα, συνδικάτα, να περικόπτουν μισθούς και δαπάνες στα μέτρα ασφάλειας. 
β) Δεν διαπραγματευόμαστε τις απολύσεις και
απαιτούμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
γ) Την Δημοτική Αρχή να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον έλεγχο της τήρησης της νομιμότητας.  Να καλέσει την εταιρεία να συνεργαστεί  σε μια προσπάθεια  αρμονικής συνύπαρξης της μεταλλευτικής δραστηριότητας  με την τοπική κοινωνία. Και προς τούτο καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στην συνεδρίαση της Τετάρτης να αποφασίσει την δημιουργία πλατιάς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ κ ΕΛΕΓΧΟΥ με την συμμετοχή εκπροσώπων των 2 Δήμων (Δελφών κ  Δωρίδας), του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων του χώρου.

δ) Να ανοίξουν προς συζήτηση σε όλες τους τις εκφάνσεις, τα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα ΦΩΚΙΔΑ κ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου