Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Βγάλαν σε περιφορά ιερή παντόφλα στο Βατοπέδι (εικόνες)

Άλλη μία ιερή στιγμή της ορθοδοξίας διαδραματίστηκε στη γνωστή μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, όταν ιερείς έκαναν περιφορά της παντόφλας του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα, η οποία όπως αναφέρεται… είναι ιερή......
Συγκεκριμένα τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κερκύρας, κ. Νεκταρίου, σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Βατοπαιδίου.
Ο κ. Νεκτάριος αφίχθη στο Βατοπαίδι χθες το απόγευμα όπου τον υποδέχθηκαν οι 120 πατέρες της Μονής και μετέφερε μία ιερά παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα.





10 σχόλια:

  1. Ε ρε παντόφλα που τους χρειάζεται και μετά τους φταίει ο Φίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ήθελα να ξέρω . Άν εμφανιστεί μια κατσαρίδα δίπλα στην παντόφλα τι θα κάνουν? Δεν θα πάρουν την παντόφλα οι....ειλωλολάτρες , γιατί για ειδωλολάτρες πρόκειται, και θα την χτυπήσουν? Γι αυτό θα μάς χάσει ο θεός... Εκπρόσωποί του στη γη είναι αυτοί ή έμποροι στο Ναό του Σολομώντα?
    Μετά τον πεθαμένο Επίσκοπο που γύρναγαν γύρω - γύρω με την πολυθρόνα πριν λίγες μέρες , σειρά έχουν τώρα οι παντόφλες Αγίου.
    Βάλτους μυαλό Χριστέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Λάρισα: Καμπάνες φυλάκισης σε δύο ιερείς για απάτες ύψους 930.000 ευρώ


    Σε ποινή φυλάκισης 6 και 18 ετών καταδικάστηκαν δύο ιερείς των Φαρσάλων που κατηγορούνταν για υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 930.000 ευρώ, μέσω πλαστών μισθοδοτικών καταστάσεων για ιερείς.

    Τις ποινές επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

    Πρόκειται για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2012, ύστερα από καταγγελία της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας του υπουργείου Οικονομικών προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

    Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων της Μητρόπολης είχαν διαπιστωθεί ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

    Σημειώνεται πως ο ένας εκ των δύο ιερέων βρισκόταν ήδη στη φυλακή ύστερα από πρωτόδικη απόφαση, ενώ το δικαστήριο επέβαλε -εκτός των άλλων- στους δύο ιερείς και καταβολή αποζημίωσης ποσών 220.000 και 710.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσιμουδιά από την Αρχιεπισκοπή για τις κατάρες και το χρυσαυγίτικο παραλήρημα

    https://www.youtube.com/watch?v=PEkCnCOyj1A

    Πού να το φανταζόταν ο Ιερώνυμος όταν δήλωνε στο ΣΚΑΪ πως στους κόλπους της Εκκλησίας δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία, ότι την ίδια ακριβώς ημέρα ιερέας θα προέβαινε σε ένα κήρυγμα μίσους υπέρ των νεοφασιστών. Το παράδοξο όμως δεν είναι αυτό, αλλά η σιωπή της Αρχιεπισκοπής στις δεήσεις υπέρ Μιχαλολιάκου και τις κατάρες κατά των αντιπάλων του.

    Ως γνωστόν, ενώ ο εν λόγω ιερέας έκανε το τρισάγιο των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, κάποια στιγμή σταμάτησε να ψέλνει, λέγοντας: «Η ευθύνη είναι δική μου για την επόμενη εκφώνηση». Τότε, ξεκίνησε τις δεήσεις υπέρ Μιχαλολιάκου, χαρακτήρισε θεάρεστο το έργο της Χρυσής Αυγής και συνάμα έριξε τις κατάρες του κατά όσων αντιμάχονται τους νεοναζιστές.

    «Δεόμεθα υπέρ της φιλτάτης ημών πατρίδος και πάντων των αγωνιζομένων δια την διατήρηση των θρησκευτικών και πατριωτικών παραδόσεων του λαού της» είπε ο ιερέας, προσθέτοντας: «Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών αυτού».

    Συνεχίζοντας, έψαλε: «Όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας» και συμπλήρωσε εμφορούμενος από χρυσαυγίτικα αισθήματα: «Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε όλα αυτά τα θεάρεστα, το ιερατείο και ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας κρατούν χαμηλούς τόνους, προσδοκώντας στην αποσιώπηση του θέματος. Ακόμα και σήμερα δεν έχει έρθει στο φως το όνομα του «πασιφιστή» ιερέα, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση που να στηλιτεύει το κήρυγμα μίσους υπέρ των φασιστών. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν η σιωπή της Αρχιεπισκοπής να έχει προκαλέσει τριγμούς στο εκκλησιαστικό στερέωμα, αφού πολλοί ιεράρχες αντιδρούν στο ότι ο συγκεκριμένος παπάς παραμένει στη θέση του.

    Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο ΒΗΜΑτοδότης, έως ότου ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο ιερέας κύκλοι της Εκκλησίας πιθανολογούσαν ότι είναι… παλαιοημερολογίτης, αφού συνήθως αυτούς χρησιμοποιεί ο Μιχαλολιάκος. Η ενόχληση των εκκλησιαστικών κύκλων προήλθε και από το γεγονός ότι γνώριζαν τις γραφές των χρυσαυγιτών και για τον Εωσφόρο, αλλά και για τους δωδεκαθεϊστές. Ωστόσο, η ηγεσία του κλήρου επιμένει στη συγκάληψη του γεγονότος, δίχως να έχει προβεί στις ανάλογες διοικητικές πράξεις καθαίρεσης του χρυσαυγίτη ιερέα.

    Μήπως, το μισαλλόδοξο κήρυγμα του συγκεκριμένου ιερέα ευθυγραμμίζεται με τη συντηρητική γραμμή Ιερώνυμου;

    .koutipandoras.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ? ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ?5 Νοεμβρίου 2016 στις 2:51 μ.μ.


    "Οι αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία" δήλωσε καθολικός ιερέας, που συστήνει στο Βατικανό να ξαναδιαβάσει την χριστιανική κατήχηση

    «Επιβεβαιώνω τα πάντα, οι σεισμοί προκαλούνται από τις ανθρώπινες αμαρτίες όπως τα σύμφωνα συμβίωσης», επανέλαβε την Παρασκευή ο καθολικός ιερέας Τζοβάνι Καβάλκολι, μιλώντας σε εκπομπή του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio 24.

    Ο ιερέας είχε υποστηρίξει την «θεωρία» αυτή και σε εκπομπή του στο καθολικό ραδιόφωνο Radio Maria, προκαλώντας την καταδίκη του Βατικανού. «Πρόκειται για θέσεις προσβλητικές για τους πιστούς και σκανδαλώδεις για όποιον δεν πιστεύει», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, από τους στενότερους συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου.

    Παρά ταύτα, στις νέες του δηλώσεις, ο πατέρας Καβάλκολι επανέλαβε ότι «αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία», ενώ υπογράμμισε ότι «κατά την άποψή του, στο Βατικανό πρέπει να ξαναδιαβάσουν την χριστιανική κατήχηση».

    Ο ιερέας αναφερόταν στις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες την τελευταία εβδομάδα προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην κεντρική Ιταλία και άφησαν άστεγους 30.000 ανθρώπους.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία δίνουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα του γάμου με τα αμφιφυλόφιλα ζευγάρια, με μόνη εξαίρεση εκείνο στην υιοθεσία. Οι τελετές οργανώνονται στις αίθουσες όπου γίνονται πολιτικοί γάμοι, στα δημαρχιακά μέγαρα των διαφόρων πόλεων και ο ιταλικός Τύπος γενικά αναφέρεται στα σύμφωνα θεωρώντας ότι πρόκειται για γάμο προσώπων του ίδιου φύλου.

    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια παντόφλα βγήκε βόλτα
    Μπας και είναι χρυσαφένια?
    Μπας και είναι από κερί?
    Μήπως καταλυτική?
    Λες να καίει υγραέριο
    Θα είναι οικονομική.
    Τι συντήρηση να θέλει
    Λάδια φίλτρο δεν θα έχει
    Ούτε ασφάλεια μικτή
    Μάθετε αν την πουλάνε
    Θα την πάρω αβλεπι
    Στο γραφείο να πηγαίνω
    Και καμία εκδρομή .
    bolivar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 5000 χιλ.προσφέρω δωρεάν σόλες
      Παισιος-service--

      Διαγραφή
  7. για τον χωρισμο λιαγκα σκορδα συντροφοι δεν το οιδαμε πουθενα στο μπλογκ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α πα ...παααα συναγωνιστηηηη...Θα μας χάσει ο θεός. Στάχτη και μπούλμπερη θα μας ρίξει.
    Το διάβασα(gossip-tv) και πλάνταξα στο κλάμα 3 μερόνυχτα .

    "Είναι ορθόδοξοι ιερείς, νέοι, όμορφοι, κοιτάζουν φιλήδονα την κάμερα, και έχουν στο πλευρό τους πρόθυμα γυμνά αγόρια (με θεληματικό πηγούνι) να τους φοράνε τα πετραχήλια. Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις, βρίσκονται οι ίδιοι ολόγυμνοι στα αποδυτήρια έχοντας κρεμάσει το ράσο τους, ή έχουν στο φόντο του ταπεινού τους κελιού, ένα λαχταριστό ημίγυμνο pool boy, με φουσκωμένα ψυχικά προσόντα να τους καθαρίζει την πισίνα. Αυτοί είναι οι παπάδες του ORTHODOX CALENDAR, του ομοερωτικού best seller, προκλητικού αλλά αισθητικά άψογου ημερολογίου τοίχου που πουλιέται διαδικτυακά στην τιμή των 10 ευρώ και στις σελίδες του φιγουράρουν ιερείς (προφανώς μοντέλα ντυμένα ιερείς αφού αν ήταν έτσι ο παπάς της ενορίας μου εγώ θα είχα γίνει εξαπτέρυγο) από ορθόδοξες εκκλησίες της ανατολικής ευρώπης. Η πιο έξυπνη και σέξι απάντηση τόσο στην εκκλησιαστική υποκρισία όσο και στις κλασσικές ετεροφυλόφιλες φαντασιώσεις των σεξομανών καλογριών, βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο facebook με την επιχειρηματική της σελίδα (στην οποία δημοσιεύονται φωτογραφίες του ημερολογίου) που αριθμεί ήδη 3.414 μέλη και είναι ρουμάνικης προέλευσης. Ιδανικό δώρο για το βουλκανιζατέρ της γειτονιάς σου προκειμένου να αντικαταστήσει επιτέλους στον τοίχο του το ημερολόγιο του με τις ξενέρωτες της Pirelli. Στα 1000 πρώτα συλλεκτικά αντίτυπα συνοδεύονται από φωτογραφία του συγκροτήματος των ρωσίδων Pussy Riots, που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών μετά την χορευτική τους διαμαρτυρία σε εκκλησία απέναντι στην κυβέρνηση του Πούτιν. Η ιστοσελίδα στο facebook είναι η http://www.facebook.com/CalendarOrtodoxAVA ενώ η επίσημη σελίδα του ORTHODOX CALENDAR. Άντε μπας και μας μπει ευλογημένο και με πραγματικά ιερό πάθος το 2017".

    ΑπάντησηΔιαγραφή