Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μια τρολ Δημοτική Αρχή

Γράφει ο Χαρίλαος Αγαπητός

Η Δημοτική Αρχή του δήμου μας έχει πλέον χάσει κάθε μέτρο, κάθε όριο σεβασμού. Με ένα κείμενο που δεν τιμά καθόλου ένα Δήμαρχο ( ως θεσμό και μόνο ) .....

έγινε μια επίθεση άνευ προηγουμένου στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ταγκαλή, αλλά και σε κάθε δημότη που διαφωνεί με τη πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, σε κάθε δημότη που δεν επιθυμεί να πληρώσει επιπλέον χρήματα για μία υπηρεσία όπως η καθαριότητα που είναι υποχρέωση του δήμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Δήμαρχος μας ζήτησε να του πούμε και ευχαριστώ που προέβη στην αύξηση των τελών, να του πούμε ευχαριστώ που εφαρμόζει μια ‘φοραμπηχτική’ πολιτική. Αλλά είναι εύκολο να κρίνουμε εκ του ασφαλούς έχοντας το ταμείο του δήμου, όταν δαπανιούνται 5.000 ευρώ στο ΣτΕ για την ίδια ακριβώς υπόθεση. 
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε « Ο κ. Ταγκαλής επί δύο έτη επιδόθηκε σ’ έναν πόλεμο όχι μόνο πολιτικό (που θα είχε κάποια δικαιολογία), αλλά και νομικό (που είναι πρωτοφανές και αδικαιολόγητο για τη θέση που κατέχει, αλλά κυρίως για τη θέση που διεκδίκησε), το πιο σημαντικό: για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ουδείς πολίτης προσέφυγε, ουδεμία επιχείρηση, κανένας σύλλογος, ούτε κάποια επαγγελματική ένωση για να ανατρέψουν τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.
 Όλοι αντιλήφθηκαν το αναγκαίο και σώφρον της απόφασης. Μόνο ο κ. Ταγκαλής κατεδίωξε το Δήμο Δελφών, με εμμονή, πείσμα και σύστημα. » Να θυμίσουμε λοιπόν στο κ. Δήμαρχο γιατί η μνήμη του είναι ασθενής, ότι ο κ. Ταγκαλής στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Δημάρχου στην ‘Α Κυριακή ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά.
 Επιπλέον είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος  και εκπροσωπεί όλους  τους παραπάνω στους οποίους έκανε μνεία. 
Παρά τη προσπάθειά της η Δημοτική Αρχή να μας κοροϊδέψει, παρά  τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνει κατά καιρούς, παρά την προσπάθειά της να φανεί ως «μοιραίο θύμα» συγκυριών και καταστάσεων, που όλοι είναι υπονομευτές της αλλά η ίδια συνεχίζει το έργο της προς όφελος των πολιτών, πέφτει μόνη της στο λάκκο που άνοιξε για να θάψει συνειδήσεις και απόψεις που δεν την συμφέρουν.
 Η Δημοτική Αρχή (ΔΑ)  μιλάει για σύστημα και παλαιοκομματικές τακτικές της προηγούμενης περιόδου, λες και τότε ο ίδιος ο Δήμαρχος με την ιδιότητα του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ( όπου έφερνε τα θέματα στο ΔΣ)  και τωρινά στελέχη της παράταξής του ήταν αλλού. 
Μας ‘τρολάρουν’  με τη δήθεν δικαίωση της ΔΑ, όταν το 90% των προσφυγών κατά των αποφάσεων του ΔΣ δικαιώνονται και οι αποφάσεις τους καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.
 Η ΔΑ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εργάζεται για το κοινό καλό,  και όχι για να εξυπηρετεί και να επιδιώκει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.  Αντί της πορείας προς τα μπρος βλέπουμε μια Δημοτική Αρχή στατική, άνευρη, χωρίς στίγμα και στόχους, χωρίς καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή. Μια Δημοτική Αρχή που τις αυτονόητες υποχρεώσεις της τις εμφανίζει ως επιτεύγματα.  Μια Δημοτική Αρχή, που αντί να βελτιώσει την καθημερινότητα, στην οποία επένδυσε τα μάλα προεκλογικά, τη χειροτέρεψε. Αυτή δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση αλλά και των ίδιων της των στελεχών που την έχουν εγκαταλείψει και τη εγκαταλείπουν διαρκώς. Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα των τοπικών κοινοτήτων γινόμαστε, καθημερινά, μάρτυρες διάφορων εικόνων και καταστάσεων που δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο δήμο: των σκοτεινών  δρόμων, των ασυντήρητων κοινόχρηστων χώρων και υποδομών. 
Συνεχίστε το έργο σας.......
orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου