Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Με την ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών η «φέτα made in Canada»

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΟΙ 8 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ …Σκληρή δήλωση του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Ζήση Παρλίτση.....



Την οργή και την αγανάκτησή του για τη στάση των 8 ευρωβουλευτών (Ν.Δ.: Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, ΠΟΤΑΜΙ: Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος,ΠΑΣΟΚ: Εύα Καϊλή – ΑΠΟΧΗ ο Νίκος Ανδρουλάκης)
οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, η οποία μεταξύ άλλων θέτει σε άμεσο κίνδυνοτη Φέτα αλλά και άλλα ελληνικά προϊόντα σε καθεστώτα προστασίας, εκφράζει με σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης.
Ο κ. Παρλίτσης υποστηρίζει ότι “οι 8 ευρωβουλευτές με την ψήφο τους έγιναν νεκροθάφτες της φέτας, ενός προϊόντος που δίνει ώθηση στην κτηνοτροφία, τη γεωργία αλλά και τη μεταποίηση. Δεν αναλογίζονται οτι αν προωθηθεί η συμφωνία, 130.000 οικογένειες κτηνοτρόφων θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, προκαλώντας αλυσιδωτές δυσμενείς συνέπειες σε γεωργούς – καλλιεργητές κτηνοτροφικών φυτών, σε επιχειρήσεις μεταποίησης γάλακτος και ζωοτροφών δημιουργώνας νέες στρατιές ανέργων σε μια κοινωνία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση και ψάχνει ευκαιρίες για μια άλλη αναπτυξιακή πορεία.
Δεν είναι δυνατόν έλληνες πολιτικοί να προχώρησαν σε τέτοια ενέργεια. Δεν το χωρά ο νους μας. Να είναι βέβαιοι ότι δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο και ούτε θα μπορούν να κυκλοφορούν άνετα σε κομματικές εκδηλώσεις. Πρέπει να καταλάβουν ότι για τους κτηνοτρόφους είναι ανεπιθύμητοι”, ξεκαθαρίζει γεμάτος θυμό κ. Παρλίτσης.
http://paidis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου