Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Για την ασυδοσία της ΕΛΜΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Για την ασυδοσία της ΕΛΜΙΝ, την τρομοκρατία των εργαζομένων, την καταπάτηση της μεταλλευτικής, της εργατικής και της συνδικαλιστικής νομοθεσίας ….. η διοίκηση του Δήμου Δελφών ούτε ξέρει, ούτε άκουσε ποτέ γι αυτά.....


   Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 20/3/2017, για μια ακόμη φορά θέσαμε ως θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα μεταλλεία της ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ και μετά κόπων και βασάνων η δημοτική αρχή αποδέχθηκε να γίνει προ-ημερησίας  συζήτηση, πάνω στο κείμενο που είχαμε καταθέσει από τις 07/02/2017 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
   Συγκεκριμένα καταγγείλαμε τη διοίκηση της εταιρείας για:
  • Συνεχείς παραβιάσεις της μεταλλευτικής νομοθεσίας με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και την ίδια τη ζωή, των εργαζομένων με τις “ελλείψεις μέτρων ασφαλείας”.
  • Την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει τα στελέχη της με τις συνεχείς μαζώξεις του συνόλου των εργαζομένων και το επανειλημμένο εκβιαστικό μάζεμα υπογραφών προκειμένου να ξεχωρίσουν «τα στέρφα από τα γαλάρια». Ειδικότερα όταν την ίδια μέρα προχώρησαν σε ενέργειες έως και κατάργησης του Σωματείου επιβάλλοντας να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές, ποιοι θα γραφτούν στο Σωματείο, στο που θα στηθούν οι κάλπες κλπ. Ωμές παρεμβάσεις της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.
  • Αναφερθήκαμε στις συνεχείς διώξεις συνδικαλιστών και του Σωματείου τους. Στις εκδικητικές μειώσεις αποδοχών τους, (ειδικά σε όσους σηκώνουν κεφάλι). Στην κατάργηση αργιών, στην εκβιαστική χορήγηση της ετήσιας άδειας όποτε θέλει η εταιρεία και σε όσες δώσεις θέλει παραβιάζοντας και την εργατική νομοθεσία, διαλύοντας τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.
   Ζητήσαμε (ως πρόταση) να καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδότρια εταιρεία και η Δημοτική αρχή, δηλαδή η παράταξη του κ. δήμαρχου ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
   Επειδή λοιπόν εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, μπορεί να λέμε και ψέματα, όπως άφησαν να εννοηθεί, καταψήφισαν την εισήγηση μας ΟΛΟΙ οι σύμβουλοί τους!!! Τι κι αν πριν μερικούς μήνες οι πρόεδροι των Σωματείων αναφέρθηκαν ένα προς ένα στα ζητήματα που θέσαμε σε αντίστοιχο Δημ. Συμβούλιο, τι κι αν κάθε τόσο τα τοπικά αλλά και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης γράφουν για το μεσαίωνα που επικρατεί στην εν λόγο εταιρεία, αυτοί εκεί!!! Αυτοί παίρνουν την ασαφή θέση των υποτιθέμενων ίσων αποστάσεων, αλλά από την άλλη, οι πράξεις τους άλλα καταμαρτυρούν.
  • Είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν  τη μελέτη που τους έκανε δώρο η εταιρεία το ίδιο διάστημα που απέλυε συμπατριώτες μας.
  • Είναι οι ίδιοι που αποδέχθηκαν δωρεά οικοπέδου από την εταιρεία και συμμετείχαν παρέα με ΕΛΜΙΝ και ΙΜΕΡΥΣ (ξοδεύοντας και 6000 ευρώ, χρήματα των δημοτών) στην συνδιοργάνωση του οικονομικού φόρουμ Δελφών. Εκεί δηλαδή που σχεδιάστηκε ο ενταφιασμός μισθών συντάξεων εργασιακών σχέσεων από όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ήτανε μάλιστα και περήφανοι που ακουστήκαμε (λέει) σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα που καταφέραμε (λέει) να πάρουμε  τα αναψυκτικά που περίσσεψαν και να τα δώσουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο!!!!
   Εμείς τους παραδίδουμε στην κρίση σας. Και τους συγκεκριμένους και τον βουλευτή, που και αυτός δεν βλέπει και δεν ακούει για τα προβλήματα του τόπου και ιδιαίτερα αυτά των εργατικών οικογενειών!

Άμφισσα 21/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου