Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

2η Μανιταροεξόρμηση στην Οίτη, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας


Πολιτιστικός  Σύλλογος  Απανταχού Μαυρολιθαριτών
                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 2η ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ-ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ ΦΩΚΙΔΑΣ
" Μετά τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε η 1η Μανιταροεξόρμηση του Νοεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυρολιθαριτών ....
διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 3-5 Ιουνίου, με επίκεντρο το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, τη 2η  Μανιταροεξόρμηση "στη νερομάνα Οίτη, το βουνό των αμέτρητων πηγών και των σπάνιων αγριολούλουδων, αλλά και των ερωτικών συναντήσεων του Ηρακλή με τη βασιλοπούλα Ιόλη.
Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση – ειδήμονες και μη –  θα έχουν την ευκαιρία :
** να κάνουν πεζοπορία στο πυκνό ελατοδάσος και στα ξέφωτα λιβάδια της πανέμορφης Οίτης,
**να περιδιαβούν  στο "μαγικό" κόσμο  των  άγριων μανιταριών του δάσους και
**να μάθουν τα " μυστικά " της αναγνώρισης, της συλλογής και της γευσιγνωσίας των μανιταριών.
Παράλληλα,  ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους, θα ζήσουν ένα φυσιολατρικό τριήμερο, μέσα σε αλπικής ομορφιάς τοπία και μονοπάτια, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τις μεθυστικές μυρωδιές της φύσης και τα μοναδικά χρώματα – δύσκολα να περιγράφουν ακόμα και από έναν περιηγητή με φλέβα λογοτεχνική...
Το πρόγραμμα, εκτός από την περιήγηση στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή μανιταριών, ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεις σε ερωτήσεις, με οδηγό και εισηγήτρια μανιταρογνωσίας την κ.Ελένη Αναστασίου,
περιλαμβάνει βραδινό καλωσόρισμα Σαββάτου με τοπικούς μεζέδες και τσίπουρο," κρασοκατάνυξη" στο παραδοσιακό "Στέκι του Καραπλή", στο Μαυρολιθάρι, με ντόπια ψητά  και ρουμελιώτικες πίτες, αλλά και γευσιγνωσία μανιταριών με μανιταρόσουπα και λοιπές εκλεκτές γεύσεις μανιταριών στο ... ψαγμένο " Πανδοχείο Μαυρολιθάρι ".
Η συμμετοχή στην  Μανιταροεξόρμηση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Για περισσότερες πληροφοριες, δηλωσεις συμμετοχής και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη διοργάνωσης και εισηγήτρια-οδηγό κα Ελένη Αναστασίου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαυρολιθαριτών στο τηλ.6974552443.
-------------------------------------------------------
Με δεδομένη τη βούληση μας, την τιμή και τη χαρά να σας έχουμε κοντά μας, θερμές ευχαριστίες για τη δημοσίευση, μετάδοση και καταχώρηση στην ιστοσελίδα σας.
           Με  εκτίμηση,

Δ.Σ Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαυρολιθαριτών


( *** Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εισηγήτρια-οδηγό κυρία Ελένη Αναστασίου-μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαυρολιθαριτών : κινητό 6974552443)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου