Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πολλοί Βοιωτοί στο βάθρο των νικητών στο 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου


Παρά την βροχή εκατονταδες δρομείς πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. .....
Ο δρόμος - μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος ''Μεδεών'' και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).


Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος  στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν ''τοπικοί '' δρομείς- από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα,Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών. Η παρουσια ντόπιων δρομέων δείχνει να υπάρχει  αύξουσα ενασχόληση με τον αθλητισμό και στην περιφέρειά μας αλλά και αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό. Η δε πρωτιά του Βαγ.Μαλιόγλου του κατοίκου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:

-Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ που εργάζεται στην Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος στην Παραλια Διστόμου (39.36.08).,2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).

-Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (5118.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ που εργάζεται στον Αγνιάδη Σπορ και ζει στον Ορχομενό και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από τον Αλίαρτο!
Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης( και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μιχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου.


Οι συμμετέχοντες από τις; Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300.Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Αξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου - και αγωνιστικός και συμβολικός- συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι : Ο Στάθης Σταθας από το Διστομο - συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Διστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρωτος και αδιάβροχο και ...γκλίτσα, ο δεύτερος (φωτο) :<< Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε!>>, λείπε στον τερματισμό ο κ Παγανης, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου και των παγωτών ''Εσπέρια''.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου