Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ράλι Ακρόπολις 2003 - Υπερ-ειδική της Λιλαίας - Βίντεο + Φωτο



Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε ως ρομαντική περιπέτεια λίγων... τρελών με το αυτοκίνητο στις αρχές της δεκαετίας του '50 και εξελίχθηκε σ' έναν αγώνα με παγκόσμια απήχηση......

Στο 50ο Ράλι Ακρόπολις είχαμε πανηγυρική εκκίνηση, με εορταστικές εκδηλώσεις, η εικόνα των οποίων ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.
 Στο ολοκληρωμένο εκθεσιακό κέντρο της Λαμίας βρισκόταν η έδρα της οργάνωσης, το Service Park, ενώ εκεί έγινε και η τελετή του τερματισμού.
Η καινοτομία του 50ου ράλι, ήταν η υπερειδική της Λιλαίας, που διοργανώθηκε στο τέλος του 1ου και του 2ου σκέλους. Τα αυτοκίνητα διαγωνίζονταν ανά ζεύγη και το μοναδικό αυτό θέαμα παρακολούθησαν από τις κερκίδες περισσότεροι από 10.000 θεατές.
Στην ΛΙΛΑΙΑ, όπου για μια βδομάδα χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και παράλληλα στήνονταν σε συγκεκριμένο χώρο μια μικρή πολιτεία  στην οποία κατέφθαναν χιλιάδες επισκέπτες και δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον πλανήτη, με όλα τα θετικά επακόλουθα  για την ευρύτερη περιοχή.

Παρουσιάζονται και μερικές φωτογραφίες
(περιόδου 2002-2004) από το αρχείο του Δημήτρη Καλπύρη



βίντεο - dmetaxi























1 σχόλιο:

  1. Σε ευχαριστώ Χρήστο γιατί με την επίκαιρη ανάρτησή σου, με γύρισες καμιά 15αριά χρόνια πίσω, όταν το «RALLY ACROPOLIS» ήταν διεθνής αγώνας, όταν η περιοχή μας και ειδικά η Λιλαία φιλοξενούσε μια διεθνή διοργάνωση με την περίφημη κλειστή υπερειδική και το άψογο Service Park και όταν το χωριό φιγουράριζε παγκόσμια, μέσω φωτογραφιών των Διεθνών ΜΜΕ. Ακόμα, όταν σαν τοπικός ΟΤΕ τότε, μαζί με πανάξιους συναδέλφους – συνεργάτες είχαμε επωμισθεί την τεράστια ευθύνη για τις τηλεπικοινωνίες ενός διεθνούς αγώνα και τα καταφέραμε, (αξιολόγηση) με το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία στα σπάργανα. Μακάρι να ξαναδούμε τέτοιες εικόνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην περιοχή μας οι οποίες έχουν και την θετική τους τουριστικοοικονομική συμβολή. Δ.Ι.Καλπύρης 06/2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή