Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δεν θα κάνουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι τη «βρώμικη δουλειά» της κυβέρνησης.


Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Την τρομοκρατία και την καταστολή βάζει μπροστά η κυβέρνηση για να σπάσει τον αγώνα των συναδέλφων στους Δήμους.....

Με Εισαγγελική Παραγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί «αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από τη συνεχιζόμενη απεργία στο χώρο της καθαριότητας» και ταυτόχρονα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας προς τις Γενικές Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών,  ζητείται από τα αρμόδια όργανα στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας να απαιτήσουν «την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων χωρίς άλλη καθυστέρηση και τη μεταφορά τους στους χώρους υγειονομικής ταφής»!!!!, ειδάλλως «να επιβάλουν κυρώσεις (διοικητικές και ποινικές) στους ρυπαντές ή σε όσους με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος»!!!
Θέλει δηλαδή να βάλει τους υγειονομικούς υπαλλήλους των Περιφερειών να κάνουν «τη βρώμικη δουλειά» για να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων των Δήμων, για  να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους για το αυτονόητο δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Δεν θα τους περάσει!!!
Η απαράδεκτη Υγειονομική Απόφαση (ΓΥ108 14/10/2011) του Λοβέρδου, κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιήθηκε και το 2011 και έστειλε στα δικαστήρια συναδέλφους – συνδικαλιστές των Δήμων, θα μείνει στα χαρτιά.
Ας μην μιλάνε για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν οι υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών είναι τραγικά υποστελεχωμένες. Ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν προτείνουν την διενέργεια  απολυμάνσεων  των αποβλήτων…, από ποιους απολυμαντές; Από αυτούς που δεν έχουμε… ή από ιδιωτικά συνεργεία, σαν αυτά που έχουν «έτοιμα» για να τους δώσουν την αποκομιδή και την καθαριότητα γενικότερα;
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Περιφερειών να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους εργάτες και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αξιοποιεί την ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας για άλλους σκοπούς.
Ανθυγιεινή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων, που στηρίζουν τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το «μικρό & επιτελικό κράτος», που τσακίζει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
ü  Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αρμοδιότητα επιμερισμένη στους Δήμους και επιβάλλεται να εξασφαλίζεται από αυστηρά δημόσιες υποδομές, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στελεχωμένες από μόνιμο προσωπικό.
ü  Καμία απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου