Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Άθως Δανέλλης αύριο στα "Φωκικά 2017"

Άμφισσα, Οικία Πανουργιά

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

20:30

Είσοδος ελεύθερη....


Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Αθηναϊκό Θίασο «Άθως Δανέλλης» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στις οκτώ και μισή αύριο το βράδυ στην Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα στο πλαίσιο των "Φωκικών 2017".
Ο Άθως Δανέλλης, ίσως ο κορυφαίος σύγχρονος καλλιτέχνης και δάσκαλος του Θέατρου Σκιών, διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες, κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.
Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή "Όπερα Σκιών" του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο κ. Δανέλλης διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών και, μεταξύ άλλων, από το 2007 έως το 2010 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζοντας παραστάσεις παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών, ενώ τις περιόδους 2009, 2010 και 2011 συνεργάστηκε με τον Διον. Σαββόπουλο, σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών (ιστορία και θεωρία, ύφος και μίμηση, ρόλος της μουσικής στην παράσταση, κατασκευή και ζωγραφική φιγούρας, σκηνικού και ρεκλάμας) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων.

Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου