Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ στη ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ (Πως θα συναντηθεί με την μαρίνα Ιτέας;)


Χρηστος Βανδώρος


Στις 12 Απριλίου, στη μαρίνα Αλίμου ξεκίνησε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ (YACHTING FESTIVAL ATHENS) με ελεύθερη είσοδο του  κοινού και – φυσικά- επαγγελματιών του κλάδου. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από  τον ΣΙΤΕΣΑΠ (σύλλογος ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών άνευ (μονίμου) πληρώματος και την MACT MEDIA GROUP......


Τα εγκαίνια έγιναν απόγευμα της Πέμπτης, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή, του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Δ. Τεμπονέρα, πολλών βουλευτών, δημάρχων, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων επαγγελματικών συλλόγων.
Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και η Λέσχη Αρχιμαγείρων ΄΄Ακρόπολις΄΄ που  πρόσφερε πλούσιες γαστρονομικές γεύσεις συνεχίστηκε έως την Δευτέρα 16 Απριλίου.
Η κάθε ημέρα εμπλουτιζόταν με μια στοχευμένη ημερίδα αλλά και με σχετική μουσικο-χορευτική εκδήλωση, από συγκροτήματα της Μυτιλήνης, της Κρήτης, της Δραπετσώνας κτλ διανθισμένη με ανάλογη γαστριμαργική γευσιγνωσία.

Ξεχωρίσαμε τις Συνεδριακές Ημερίδες με τίτλο «Ο ρόλος του γιώτινγκ ως ειδική μορφή τουρισμού» και «Γιώτινγκ: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα» με διακεκριμένους εισηγητές. Στην πρώτη παραβρέθηκε ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου κ Χρήστος Λαμπρίδης στη δε δεύτερη οι  κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γ. Πατούλης, ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο  Δήμαρχος Ύδρας, εκπρόσωπος του Δήμου Μήλου, κτλ.  
  Ξεχώρισε επίσης η επίσκεψη των Ναυλομεσιτών ICE (International Charter Expo)  καθώς και   η επίσκεψη  στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ –400 περίπου αμερικανών τουριστικών πρακτόρων .
Συνολικά τις 5 ημέρες του φεστιβάλ πάνω από 10.000 άτομα επεσκέφθησαν τα 54 περίπτερα και τα 140 ελλιμενισμένα σκάφη. Στο τέλος δε όλοι δώσαμε ραντεβού στις 11-16 Απριλίου 2019 στο επόμενο φεστιβάλ.


Το YACHTING FESTIVAL ATHENS είναι μια ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με κύριο σκοπό να μας γνωρίσει  την μοναδικότητα  των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που είτε οι ίδιοι θα κυβερνήσουμε  είτε θα μας ταξιδεύσουν  επαγγελματίες.
Ψυχή των εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ Ελένη Βρυώνη και ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media  κ Γιώργος Καραχρήστος.
Γνωριστήκαμε και συζητήσαμε μαζί τους για τις προοπτικές του γιώτινγκ στην περιοχή μας με βάση την μαρίνα στην Ιτέα. Έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον αν και η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου με τα ακριβά διόδια είναι ανασταλτικός παράγοντας. 
Κλείσαμε συνάντηση στην πόλη μας αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων στον Άλιμο.
Οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά ελπίζουμε ότι η θέληση και από τις δύο πλευρές θα υπερνικήσουν τα εμπόδια.
Το γιώτινγκ είναι σημαντική προοπτική για την αξιοποίηση της μαρίνας, την συντήρηση και την αναβάθμιση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου