Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012



Βελτίωση του καιρού μετά τη χθεσινή χιονοθύελλα!


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα σε σχέση με χθες, με συννεφιά και πολύ κρύο.
Το ΧΚΠ μετά τη χθεσινή χιονοθύελλα είχε σαν πρώτη προταιρεότητα την αποκατάσταση των προβλημάτων που άφησε πίσω η κακοκαιρία (καθάρισμα δρόμων, καθαρισμός πυλώνων από το χιόνι, πάτημα και έλεγχος πιστών για χιονοστιβάδες, κ.λπ.).
Ωστόσο λειτούργησε αρκετούς αναβατήρες και πίστες αποδεικνύοντας ότι είναι αξιόπιστο και ότι μπορεί να λειτουργεί μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του ακόμα και μετά από πολύ μεγάλες κακοκαιρίες!
Από αύριο αναμένεται ακόμη πιο βελτιωμένος καιρός και κανονική λειτουργία ΧΚΠ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΒΔ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -11C έως -7οC.

Λειτούργησαν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Αίολος, Παν (Νο10) και  Ήρα (Νο7).
Και οι πίστες: : Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Παν (Νο10) και  Ήρα (Νο7).

Αύριο
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι-ισχυροί ΒΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -9οC έως -2οC

Θα λειτουργήσουν καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Αίολος, Ερμής, Ηνίοχος (Νο6), Ήρα (Νο7) και baby 1&3.
Και οι πίστες: : Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Ερμής, Ηνίοχος (Νο6) και Ήρα (Νο7).


Ο Ισ. Κούβελος έβγαλε το 1 εκ. στο εξωτερικό

08:36, ανανέωση: πριν 16'

Συγγενικό πρόσωπο βουλευτή και όχι βουλευτής έβγαλε τελικά το ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2011.
Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Ισίδωρο Κούβελο, τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος μετέφερε αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα, σύμφωνα και με τη Βουλή. Ο κ. Κούβελος μετέφερε αυτά τα χρήματα για την αγορά πλοίου.
Σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε "ότι είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση".
Η κ. Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.
Εκτός του προαναφερθέντος προσώπου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.



Ανοιχτή η γραμμή του ΟΣΕ στον Ασωπό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 12:57
Στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες, στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο ύψος του Ασωπού. Χρειάστηκαν 20 ώρες για να μπορέσουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ να φτιάξουν την γραμμή μετά και την κατολίσθηση που δημιουργήθηκε, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Όλες αυτές τις ώρες οι επιβάτες μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΟΣΕ για να συνεχίσουν την διαδρομή τους.

Πηγή: lamiastar.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη


Η υπερθέρμανση στην Αρκτική φέρνει κρύο στην Ευρώπη

πρίν 2 ώρες και 45'

Η μείωση της επιφάνειας των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να ευθύνεται για τους παγωμένους και χιονισμένους χειμώνες τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.
Από το 2007, όταν η επιφάνεια των πάγων μειώθηκε σημαντικά, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, χιονοπτώσεις -σφοδρότερες από τις συνηθισμένες- παρατηρήθηκαν στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, επισημαίνουν επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια.
Στη διάρκεια των χειμώνων του 2009-2010 και 2010-2011, στο βόρειο ημισφαίριο καταγράφηκε η δεύτερη και η τρίτη συγκέντρωση χιονιού στα χρονικά. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το 1979, όταν άρχισε η χρήση δορυφόρων, ως το 2010 δείχνουν ότι η επιφάνεια των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο τετραγωνικό χιλιόμετρο, έκταση διπλάσια της Γαλλίας, τονίζουν οι επιστήμονες.
Αυτή η μείωση συμπίπτει με τις αυξημένες χιονοπτώσεις στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, την βορειοδυτική και κεντρική Ευρώπη και την Κίνα, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Η μελέτη μας δείχνει πως η μείωση των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό συνδέεται με τις αλλαγές στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο βόρειο ημισφαίριο τον χειμώνα», υπογραμμίζει η Τζούντιθ Κάρι, πρόεδρος της Σχολής Ατμοσφαιρικών Επιστημών του Georgia Tech.
«Οι αλλαγές στην κυκλοφορία του αέρα δημιουργούν πολύ συχνά ζώνες υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης στον Ατλαντικό, οι οποίες εμποδίζουν τον ζεστό αέρα από τα δυτικά και αντίθετα φέρνουν κύματα πολικού αέρα και ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ευρώπη και την βορειοδυτική Βόρεια Αμερική», επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στα Χρονικά της Εθνικής Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) στις 27 Φεβρουαρίου.



Με αλυσίδες στην εθνική στο ύψος της Μαλακάσας


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 11:51
Εκτύπωση PDF


Προβλήματα ακόμη και στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση από το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα η κίνηση στο ύψος της Μαλακάσας και μέχρι τα διόδια των Αφιδνών γίνεται με αρκετή δυσκολία και η τροχαία ανακοίνωσε ότι χρειάζονται αλυσίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας...
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Κελλάρια 28-2-2012 στις 10¨00
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ         28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                             10:00
ΚΑΙΡΟΣ                                                     Συννεφιά
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                          Μαλακό φρέσκο
ΧΙΟΝΙ                                                          40 εκατ. νέο χιόνι
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                 Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                    Προετοιμασία μετά την χιονόπτωση
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ       230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                           5 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                     Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                                Απαραίτητες

Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Καθαρή Δευτέρα με... χιονόπτωση!


Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
Καλή Σαρακοστή!
Μας τα χάλασε ο καιρός σήμερα με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ΒΑ ανέμους! Το ΧΚΠ πάντως άντεξε μέχρι το μεσημέρι και λειτούργησε κανονικά όλους τους αναβατήρες του! Από τις 12:20 και μετά και λόγω του ότι ενισχύθηκαν οι άνεμοι έκλεισαν οι αναβατήρες Ηρακλής και Βάκχος. Προς τις 14:30 ο καιρός το γύρισε σε χιονοθύελλα πράγμα που ανάγκασε το ΧΚΠ να διακόψει τη λειτουργία του στις 15:00.
Το ευχάριστο της σημερινής ημέρας είναι το φρέσκο χιόνι που έπεσε στις πίστες, που κυμαίνεται από 30-40εκ.
Από αύριο αναμένετε βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και βοριαδάκι. Ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και για όλη την εβδομάδα που διανύουμε! Γι αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να μας επισκεφθείτε, να χαρείτε και να διασκεδάσετε στις φρεσκοχιονισμένες πίστες μας!
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε χιονοπτώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι έως ισχυροί ΒΑΔ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -8C έως -3οC.
Πηγή ενημέρωσης απο το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 28-2-2012 στις  08¨00