Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

7 Δισεκατομμύρια για όπλα

Αγοράσαμε όπλα 7 δισ. ευρώ για «καλύτερους» όρους στα δάνεια    

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έδωσε η Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγορές στρατιωτικών εξοπλισμών το 2010, με τη Γαλλία να έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος.


Αγοράσαμε όπλα 7 δισ. ευρώ για «καλύτερους» όρους στα δάνεια    
Οι ίδιες χώρες που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό σκληρούς όρους λιτότητας σε αντάλλαγμα για το πρώτο πακέτο διάσωσης, έκλειναν την ίδια ώρα συμφωνίες εκατομμυρίων για όπλα.
Σύμφωνα με το σουηδικό ινστιτούτο SIPRI, για το 2010 η Ελλάδα ξόδεψε συνολικά 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε οπλικά συστήματα. Από αυτά 1,054 δισεκατομμύριο ευρώ πήγε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αντιπροσώπευε το 15% των συνολικών εισαγωγών.
Τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. δείχνουν ότι πέντε ήταν οι βασικές χώρες –πωλητές όπλων στην Ελλάδα: η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ισπανία.
Η Γαλλία έκανε πωλήσεις ύψους 876 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα το 2010, που κατανέμονται σε 793 εκατομμύρια για αεροσκάφη και 58 εκατομμύρια για βόμβες και πυραύλους. Η Ιταλία έλαβε 19 εκατομμύρια για όπλα πυροβολικού και 31 εκατομμύρια για αεροπορικό εξοπλισμό. Οι πωλήσεις της Γερμανίας αφορούσαν σε οχήματα ξηράς αξίας 24 εκατομμυρίων και της Ολλανδίας σε ηλεκτρονικά συστήματα, αξίας 52 εκατομμυρίων.
Όλες οι πλευρές έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σύνδεση με τη συμφωνία για το πρώτο πακέτο διάσωσης και τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα. Ωστόσο, ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς, πως «Κανείς δεν είπε 'Αγοράστε τα όπλα μας, αλλιώς δεν έχεις σχέδιο διάσωσης'. Ωστόσο, υπονοείται ξεκάθαρα ότι θα είναι περισσότερο υποστηρικτικοί εάν το κάνουμε».

Σφοδρές αντιδράσεις από τις γυναίκες

 

 

"Δώστο στη γυναίκα σου να το πλύνει, είναι δουλειά της"

Σφοδρές αντιδράσεις από γυναίκες για εταιρεία ένδυσης στη Βρετανία. Διαβάστε το χιουμοριστικό μήνυμα που τις έβγαλε από τα ρούχα τους (Pic).
"Πώς να πλύνετε τα παντελόνια; Δώστε στη γυναίκα σας, αυτό είναι δουλειά της!"... αυτό γράφουν ετικέτες ρούχων που πωλούνται στο Madhouse στην  Oxford Street του Λονδίνου.
Οι ετικέτες  ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς γίνεται λόγος για ρατσισμό, που δεν περιέχει ίχνος χιούμορ.
Η επίμαχη ετικέτα έγινε γνωστή μέσω twitter, όταν η Emma Barnett, Digital Media Editor  της Βρετανικής Daily Telegraph την ανέβασε στο λογαριασμό της.
Χιλιάδες γυναίκες έσπευσαν στο twitter για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην "ιδέα" του  καταστήματος ρούχων το οποίο άλλαξε τις ετικέτες πλυσίματος, με καινούριες που προέτρεπαν  στους άνδρες να δώσουν τα ρούχα τους στις γυναίκες για να τα πλύνουν.
Ωστόσο υπήρξαν και αντιδράσεις (φυσικά από άνδρες) οι οποίοι βρήκαν "χαριτωμένο" το μήνυμα.

Παράνομη υλοτομία.

Η ανέχεια αυξάνει την παράνομη υλοτομία


ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ
Η κρίση οδηγεί στην αποψίλωση των δασών. Αν και Μάρτιος το φαινόμενο της λαθρουλοτομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτών να αγοράσουν πετρέλαιο αναγκάζουν αρκετούς να κόψουν παράνομα ξύλα.Την είδηση μας επιβαιβεώνει και ο δασάρχης Λαμίας Νίκος Περδικάκης ο οποίος δηλώνει πως ήδη μέσα στο 2012 έχουν κατατεθεί ήδη 12 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία. Οι λαθρουλοτόμοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα αλλά ακόμη και με φυλάκιση.
Τα κρούσματα είναι συνεχή με μια και μόνη δικαιολογία. Την οικονομική ανέχεια. Ο κ.Περδικάκης κάνει έκκληση στους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πρακτική αλλά και να καταγγέλλουν τα περιστατικά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με αυξημένες περιπολίες οι οποίες όμως δεν επαρκούν.Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παράνομης υλοτομίας περιλαμβάνουν την αποδάσωση των σημαντικότερων και πιο αξιόλογων δασικών εκτάσεων, την απώλεια βιοποικιλότητας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου. Η αποδάσωση ως αποτέλεσμα τηςπαράνομης υλοτομίας είναι υπεύθυνη για το 20% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό το οποίο είναι μεγαλύτερο από τις εκπομπές του τομέα των μεταφορών.

Nέα μεγάλη ηλιακή έκρηξη



Μεγάλης ισχύος έκρηξη στον Ήλιο παρατηρήθηκε την Δευτέρα από επιστήμονες του διαστημικού κέντρου Goddard της NASA και ήδη στέλνει κύμα ακτινοβολίας προς τον πλανήτη μας. H νέα ηλιακή έκρηξη σημειώθηκε σε μια τεράστια περιοχή του ήλιου, η οποία είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Ενεργοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου και αναμένεται να εμφανίσει συνεχιζόμενη δραστηριότητα και τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ισχυρό ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων του ηλιακού πλάσματος απειλεί να δημιουργήσει προβλήματα σε δορυφόρους, τηλεσκόπια σε τροχιά και σε διαστημικά σκάφη εντός του ηλιακού μας συστήματος, μάλλον όμως θα περάσει από την ίδια τη Γη, χωρίς να δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Τα ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του πλανήτη μας δεν φαίνεται να κινδυνεύουν. Οι επιστήμονες αναμένουν μόνο κάποιες μέτριες γεωμαγνητικές καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν έως αύριο.

Η νέα έκρηξη στον ήλιο είναι η δεύτερη της μέγιστης κατηγορίας «Χ» που λαμβάνει χώρα το 2012. Η ηλιακή δραστηριότητα εμφανίζει ένα περιοδικό 11ετή κύκλο εξάρσεων και υφέσεων. Ο ήλιος βρίσκεται τώρα σχεδόν στο μέσο ενός ακόμα ηλιακού κύκλου και οδεύει για ένα νέο μέγιστο δραστηριότητας μέσα στο 2013.

Η έκρηξη υψηλής ενέργειας, που εκτόξευσε στο διάστημα με μεγάλη ταχύτητα υλικό από το «στέμμα» του ήλιου, ανήκει στη μεγαλύτερη δυνατή κατηγορία «Χ» με βάση τη σχετική επιστημονική ταξινόμηση (ανάλογη της κλίμακας ρίχτερ στους σεισμούς), με συνέπεια δορυφόροι, τηλεσκόπια και άλλα διαστημικά σκάφη να δεχτούν μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας, με όποιος κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα επιστημονικά όργανά τους.

ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ξαφνικά πέφτουν οι τιμές στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας!



Με αφορμή το «κίνημα της πατάτας» ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες (χονδρικής) από αυτές που βρίσκουν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Κεντρική Αγορά δραστηριοποιούνται περί τις 500 επιχειρήσεις και 3- 4 συνεταιρισμοί.

Σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αδιάθετοι χώροι, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ανακαινιστεί και θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι συνεταιρισμοί για να πουλάνε στην τιμή της επιλογής τους τα προϊόντα τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των παραγωγών- πωλητών οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές Παντελής Μόσχος, υποστήριξε ότι οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους εμπόρους αλλά και σε σχέση με έξι μήνες πριν. Η πτώση των τιμών κατά 30% αποδίδεται από τον ίδιο από την πτώση της κατανάλωσης κατά αντίστοιχο ποσοστό, παρά το γεγονός ότι η κίνηση έχει αυξηθεί.

Σε ό,τι αφορά το κίνημα της πατάτας ο κ. Μόσχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «Κίνημα Ανάγκης». Αφού, όπως σημείωσε, οι παραγωγοί προκειμένου να μην πετάξουν τις αδιάθετες ποσότητες αναγκάστηκαν να πουλήσουν κάτω του κόστους παραγωγής.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής στη Δράμα ανέρχεται στα 25 λεπτά το κιλό για την πατάτα. Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι το κίνημα αυτό αν συνεχιστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια αρκετούς παραγωγούς να παρατήσουν τα χωράφια τους. Πάντως και ο κ. Μόσχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει η ανάγκη για μείωση των τιμών τη στιγμή που ο καταναλωτής αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τιμές που υπάρχουν σήμερα. Για τον λόγο αυτόν ανέφερε ότι για να επιτευχθεί περαιτέρω μείωση των τιμών, οι παραγωγοί αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για δημιουργία προμηθευτικού συνεταιρισμού αγοράς λιπασμάτων φυτοφαρμάκων και σπόρων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο το κόστος των λιπασμάτων προσεγγίζει το 30% του συνολικού κόστους.

newsit.gr/

Παρνασσός 7-3-2012 στις 10¨30


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                                      10:30
ΚΑΙΡΟΣ                                                             Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                                  Σφικτό
ΧΙΟΝΙ                                                                  10 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ                           1-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                            Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                               ιδανικές συνθήκες για σκι
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ                   230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                                        10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                                    Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                                          Απαραίτητες




Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ

   Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις

Στο Δημοτικό κατάστημα Αμφίκλειας

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας            




Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες όχι στην έδρα του Δήμου την Κάτω Τιθορέα, αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας.

Γούρικη λοιπόν φαίνεται ότι αποδείχτηκε η Αμφίκλεια για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, καθώς μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες τελικά εγκρίθηκε, και μάλιστα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η πλειοψηφούσα παράταξη το ψήφισε ομόφωνα.  (φαίνεται ότι η συγκέντρωση της περασμένης εβδομάδας στην Αμφίκλεια, λειτούργησε συσπειρωτικά για την παράταξη του κ. Ντούρου).
Ο κ. Γώγος μετά από αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Ντούρο, τον χαρακτήρισε Δήμαρχο της Αμφίκλειας και όχι του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Χαρακτήρισε ακόμα τον «Καλλικράτη» καταστροφή για τον τόπο, και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού σε όλο το Δήμο, καθώς επίσης και να δημοσιευτούν οι τελευταίες μετρήσεις.

Ο κ. Γρίβας με τη σειρά του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στις προηγούμενες συνεδριάσεις καταψήφισε το Τεχνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι  το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πρόχειρο, δεν υπάρχουν ομαδοποιημένα έργα έτσι ώστε να ξέρουμε αναλυτικά σε ποιο έργο ποιο ποσό θα αντιστοιχεί και τέλος χαρακτήρισε απαράδεκτο να μην έχει ερωτηθεί κανένας Πρόεδρος  από τις τοπικές κοινότητες, για το ποιό έργο χρειάζεται περισσότερο η περιοχή του, καθώς αυτοί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής τους.  Κλείνοντας είπε ότι: <<το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα είναι μακριά από τα σχέδια και τα οράματα τα δικά μας>>.

Ο κ. Καράφλας  παρουσίασε 10 προτάσεις  τις οποίες και ζήτησε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, καθώς επίσης ζήτησε το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχεί για την κατασκευή εκκλησίας στο κοιμητήριο της Τιθορέας, από την στιγμή που βρέθηκε χορηγός – χρηματοδότης, να μεταφερθούν για την μελέτη της πεζογέφυρας της Βελίτσας.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης είναι και η τοποθέτηση του κ. Βαφιά, όπου αφού έκανε μια ανασκόπηση στα πεπραγμένα του Δήμου από την αρχή αυτής της δημοτικής αρχής  μέχρι σήμερα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, συμφώνησε απόλυτα με τον Δήμαρχο κ. Ντούρο και διαφώνησε με τον επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Γρίβα, για τα ονομαστικά έργα. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά, είπε χαρακτηριστικά ότι: << θα είμαι θετικός στην ψήφιση, αλλά του χρόνου στο τεχνικό πρόγραμμα δεν θέλω να δεχτώ πιέσεις από κανέναν για να ψηφίσω>>.

Η τελική ψηφοφορία βρήκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας να εγκρίνεται, μετά από 5 διαδοχικές συνεδριάσεις με ψήφους 18 ναι, έναντι 9 όχι.
Πηγή ενημέρωσης:e-tithorea.gr | Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Τιθορέας


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 7-ΜΑΡΤΙΟΥ-2012  στις 07¨30
Ο καιρός και σήμερα βροχερός