Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στέλνουν e - mail ότι η "Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" έχει μπλοκάρει τον υπολογιστή σας... και σας ενημερώνουν ότι ο Η/Υ έχει μπλοκαριστεί γιατί επισκεφθήκατε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και παιδικής πορνογραφίας, κτηνοβασίας κλπ, καθώς επίσης ότι στείλατε και e - mail (spam) με μορφή που περιέχουν τρομοκρατική πρόθεση.




Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).
Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).

Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης : ccu@cybercrimeunite.gov.gr,, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 

Χονδρουκούκης: Κανένας πολιτικός να μη συγχαρεί το γιο μου

Ξέσπασε ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή στο ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος την Κυριακή συγκίνησε όλη την Ελλάδα κατακτώντας την πρώτη θέση στην Κωνσταντινούπολη με άλμα 2,33μ!
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Κυριάκος Χονδροκούκης, τόνισε ότι "κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανένα αθλητή" και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προπόνησης των αθλητών μας, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία.
Ο κ. Χονδροκούκης κατήγγειλε ότι ο γιος του γυμναζόταν στο κρύο, ενώ το καλοκαίρι οι πόρτες στο γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστές για τους αθλητές!
"Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!", είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι ο γιος του έφτασε στην πρώτη θέση με μεγάλη προσπάθεια, μαχόμενος με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας υπό άθλιες συνθήκες.
"Θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει μόνο η μιζέρια και η κακομοιριά, αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι λαός δουλευταράς και με ικανότητες" πρόσθεσε ο κ. Χονδροκούκης και κάλεσε την Πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά.
"Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά.  Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή", τόνισε ο κ. Χονδροκούκης.

Ο Γύρος της Στερεάς σε 50 ώρες -πρόγραμμα διαδρομών-


 

ΕΝΑ EVENT ΑΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Όλα έτοιμα για τον Γύρο της Στερεάς με το TEFLOΝ CLUB για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17-18 Μαρτίου 2012
Τοποθεσία: Όλη η έκταση της Στερεάς Ελλάδας
Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρικό σημείο στην Αθήνα ή τον Πειραιά
Έναρξη-λήξη : Έναρξη 19:00 16/03/12 & Λήξη 21:00 18/03/12
Διάρκεια : 50 ώρες
Απόσταση : 1.000 + χιλιόμετρα με το 80%-90% να είναι χώμα
Συμμετοχές : Αυτοκίνητα από διαφορετικά club που θα ενωθούν σε κομβόι των 10-12 αυτοκινήτων με τουλάχιστον δύο οδηγούς το κάθε ένα .
Κόστος συμμετοχής : Δωρεάν
Διοργανωτές : TeflonClub.gr & Γιατροί του Κόσμου
Μετά τις πρώτες επιτυχημένες συμμετοχές σε δράσεις ενίσχυσης προς οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σε συνδυασμό με την δυναμική των μελών του TeflonClub.gr που το αποτελούν άνθρωποι , "εραστές" της τετρακίνησης , γεμάτοι με πάθος και όρεξη για προσφορά στον κόσμο του 4Χ4 και του εμπνευστή αυτής της ιδέας (και μέλους του club) Γιάννη Stakyr Καπασάκη , τους ωθεί να κάνουν το επόμενο βήμα της μεγαλύτερης περιπέτειας 4Χ4 στην Ελλάδα ως διοργανωτές .
Συμμετοχές : Αυτή την φορά δεν θα έχουν «ανάθεση» αυτοκινήτων, αλλά θα υπάρχει ελεύθερη συμμετοχή με τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
Α) Τα πληρώματα των οχημάτων θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των διοργανωτών και να είναι απολύτως συνεργάσιμα προκειμένου να βγει εις πέρας το όλο εγχείρημα.
Β) Τα οχήματα να είναι βελτιωμένα σε, ανάρτηση , να φέρουν ελαστικά για λασπώδες έδαφος (mud) και αν είναι δυνατόν "εργάτη" . Θα πρέπει να διαθέτουν και όλα τα απαραίτητα εφόδια για διαβίωση-πορεία μέσα από άσχημες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες ενδεικτικά αναφέρουμε : φτυάρι , τσάπα , ιμάντα ρυμούλκησης με κλειδιά, αλυσίδες , γάντια εργασίας, πριόνι χειρός ή βενζίνης , φακό κλπ .
Εποχή : Επειδή τον Απρίλιο που έγινε στην Πελοπόννησο , υπήρξε αρκετή σκόνη αποφάσισαν να μεταφέρουν την εκδρομή ένα μήνα πιο πριν .. Έτσι ο Μάρτης θα φιλοξενήσει φέτος την εκδρομή , ελπίζοντας μόνο να μην είναι και ¨γδάρτης¨
Τοποθεσία : Η Πελοπόννησος , έδωσε την θέση της στην Στερεά Ελλάδα .Ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας , με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά . Ορεινό (με ορισμένα από τα πιο ψηλά βουνά της χώρας μας ) με αρκετές λίμνες και ιδιαίτερο κλίμα . Τώρα πια , θα αντιμετωπίσουμε αρκετή λάσπη, χιόνια, εγκαταλειμμένους χωματόδρομους και αρκετά ερημωμένα χωριά και τόπους !Αυτές οι συνθήκες ,σε συνάρτηση με τον χρόνο που θα γίνει η εκδήλωση ,μας φανερώνει την απίστευτη δυσκολία στην πραγματοποίηση της.
Ωράριο : Επειδή οι δυσκολίες θα είναι αρκετές , οι στάσεις θα αυξηθούν και θα υπάρχει και μια 2ωρη ανάπαυση των συμμετεχόντων την δεύτερη νύχτα ,τα χιλιόμετρα όμως παραμένουν πάνω από 1.000+ . Όλα αυτά αναγκάζουν να παρατείνουν την διάρκεια της εκδήλωσης και έτσι από 48 ώρες θα αυξηθεί στις 50 ώρες .
Στάσεις : Αναφέρθηκε πιο πάνω η αύξηση τους . Από 3 που ήταν το 2010 , έχουν αυξηθεί σε 6 και μάλιστα η μια στάση (αυτή της δεύτερης νύχτας) θα γίνει 2ωρη για μεγαλύτερη ξεκούραση των συμμετεχόντων . Άλλη αλλαγή είναι η μικρότερη διάρκεια των στάσεων, από την 1 ώρα του 2010 στα 45 λεπτά του 2012
«Ένα πράγμα όμως παραμένει αδιαπραγμάτευτο .
Η αφιέρωση της εκδρομής μας σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό .
Επιλέξαμε λοιπόν τους «Γιατροί του Κόσμου», έναν πολύ υγιή και συνάμα υπερδραστήριο οργανισμό που οι άνθρωποι που τον αποτελούν δίνονται ψυχή και σώματι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο μας .
Έτσι και φέτος , όλο αυτό που κάνουμε εμείς οι τετρακίνητοι εραστές της περιπέτειας , θα γίνει για να μπορέσουν οι «Γιατροί του Κόσμου» να προβληθούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από τα Μ.Μ.Ε που θα μεταδώσουν την εκδήλωση μας , αλλά και να ενισχυθούν οικονομικά από την προβολή τους στις στάσεις που θα κάνουμε « καταλήγει η ανακοίνωση του TEFLOΝ CLUB.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Μην ξεχνατε οτι η εκδηλωση εχει πολλαπλους στοχους !
Δεν πρεπει να την βλεπουμε μονο απο την οικονομικη σκοπια των καυσιμων!!
Τα καυσιμα ,ειναι ισως η μικροτερη διασταση απ΄ολες ...
Παμε , οποτε να δουμε τι πετυχαινουμε μ΄αυτην την εκδρομη ..
α) Προβολη των "Γιατρών του Κόσμου " σ΄ενα πολυ μεγαλο φασμα πληθυσμου οπου δεν εχουν ευκολα προσβαση ..
β) Οικονομικη ενίσχυση τους, απο τις 7 συνολικα στασεις του κονβοι (5 στασεις και η εκκινηση και ο τερματισμος), αφού σ΄αυτή την περίπτωση θα στήσουν περιπτερο τους και θα δεχονται οικονομικη ενισχυση απο τους παρευρισκομενους !!
γ) Δωρεαν προβολη σε ολα τα Μ.Μ.Ε που θα ενδιαφερθουν να προβαλουν την εκδηλωση .Οποτε κερδιζουν σε δημοσιοτητα και κατα συνεπεια σε περισσοτερη οικονομικη ή αλλη βοηθεια !!
δ)Δωρεαν συμμετοχη των εθελοντων τους σ΄αυτη την εκδρομη (και δεν σας λεμε με τι ανυπομονησια την περιμενουν!) ,που θα εχουμε μεσα στα αυτοκινητα μας !!Κατι που το θεωρουν "εμπειρια ζωης" ! Μαλιστα εχει δηλωσει και συμμετοχη ο ιδιος ο προεδρος τους !
ε) Δωρεαν προβολη των λεσχων και των συμμετεχοντων που θα λαβουν μερος ,απο τα Μ.Μ.Ε !!
ζ) Συνδεση του κοσμου της τετρακινησης με την αφιλοκερδη προσφορα σε μια μη κερδοσκοπικη οργανωση και κατα συνεπεια στον συνανθρωπο μας .
η) Ο μεγιστος στοχος για τους τετρακινητους ......να δουνε μεχρι που φτανουν τα ορια τους (ψυχικα και σωματικα) και που του αυτοκινητου τους ..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Παρασκευή 16/03
Εκκίνηση Πλατεία Φλοίσβου (Λεωφ. Πωσειδώνος) 19:00 (Ακριβώς το 1ο κονβόϊ, μετά από 30min το 2ο κονβόϊ))
Αθήνα-Ασπρόπυργος : (30 χλμ ) 0:30λεπτα 19:00-19:30
Στάση 15 λεπτα Ασπρόπυργος....19:30-19:45
Ασπρόπυργος -Αράχωβα : (178 χλμ) 6 ωρες 15 λεπτα 19:45-02:00
Σάββατο 17/03
Στάση 1 ώρα Αράχωβα... 02:00-03:00
Αράχωβα-Αγρίνιο : (335 χλμ) 12 ώρες 03:00-15:00
Στάση 1 ώρα Αγρίνιο.....15:00-16:00
Αγρίνιο-Καρπενήσι (208 χλμ) 8,5 ώρες 16:00-00:30
Κυριακή 18/03
Στάση 2 ώρες Καρπενήσι........00:30-02:30
Καρπενήσι-Λαμία (100 χλμ) 4,5 ώρες 02:30-07:00
Στάση 1 ώρα Λαμία......07:00-08:00
Λαμία-Χαλκίδα (201 χλμ) 8 ώρες 08:00-16:00
Στάση 1 ωρα Χαλκίδα......16:00-17:00
Χαλκίδα- Ασπρόπυργος (78 χλμ) 3 ώρες 17:00-20:00
Στάση 15 λεπτά Ασπρόπυργος....20:00-20:15
Ασπρόπυργος - Αθήνα (30 χλμ) 45 λεπτά 20:15-21:00
Τερματισμός Αθήνα 21:00
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ : 1.160
Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από :
Βουνά :
Πατέρας-Κιθαιρώνας-Ζαγαράς-Ελικώνας-Κίρφη-Παρνασσός-Γκιώνα-Ναυπακτία-Αράκυνθος-Παναιτωλικό-Άγραφα-Βελούχι-Γουλινάς-Καλλίδρομο-Χλωμό -Πάρνηθα
Ποτάμια :
Ασωπός-Μόρνος-Εύηνος-Αγραφιώτης-Ταυρωπός-Σπερχειός-Ασωπός (Φθιώτιδας)
Λίμνες :
Μόρνου-Λυσιμάχεια-Τριχωνίδα-Κρεμαστών-Καλλίδρομου-Υλίκη
Συμμετέχουν 11 club φίλων τετρακίνησης + 2 ανεξάρτητες συμμετοχές συνολικά 26 αυτοκίνητα και 60 άτομα (μία εξ αυτών γυναίκα)
Υπάρχει trailer για τον αγώνα διάρκειας 1' + 26 δλ Στοιχεία / trailer / φωτό στο http://jpforum.gr/viewtopic.php?f=26&t=4517&start=20
Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης του εγχειρήματος μέσω της εταιρείας Itrack (www.itrack.gr) Η εταιρία θα διαθέσει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα εντοπισμού θέσης σε live μετάδοση πάνω σε χάρτη ,έτσι ώστε να βλέπουν ΟΛΟΙ (φίλοι,γνωστοί,συγγενείς ......και λοιποί ενδιαφερόμενοι σ΄όλο τον κόσμο !! ) σε πραγματικό χρόνο μεσω ίντερνετ , αναφέροντας την θέση αλλά και περισσότερα στοιχεία της πορείας!!!(ταχύτητα, πορεία, θέση πάνω σε χάρτη Google maps) .

ΠΗΓΗ TEFLONCLUB.GR

Αστυνομικοί απέτρεψαν ληστεία στα ΕΛΤΑ

Μάχη με ληστές στην Καλλιθέα – Τραυματίας αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2012 | 12:19
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2012 | 12:15

- Οι αστυνομικοί απέτρεψαν ληστεία στα ΕΛΤΑ
- Ο ληστής πυροβόλησε για να αποφύγει τη σύλληψη
- Τραυματίας και ο ληστής από πυρά των αστυνομικών 






Πραγματική μάχη στήθηκε στο κέντρο της Καλλιθέας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο ένοπλοι προσπάθησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ιφιγένειας.

Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι ληστές ωστόσο αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας κατάφερε να ξεφύγει. Ο δεύτερος συνελήφθη επιτόπου.
Ακολούθησε καταδίωξη του δεύτερου μέχρι την οδό Λυκούργου.

Εκεί ο ληστής σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος των αστυνομικών που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να τραυματίσει τον έναν από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά μεν αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. 

Parnassos circuit snowrunning race


MTR CUP 2012


Ο 3ος  αγώνας  του MTR CUP 2012 με την ονομασία Parnassos circuit snowrunning race, θα γίνει την  Κυριακή στις 1/04/2012  στον Παρνασσό σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσούhttp://www.parnassos-ski.gr
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου στα Κελάρια.
Το σχέδιο του αγώνα περιγράφεται παρακάτω:
Θα είναι ατομικός αγώνας και θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες Ανδρών(1,2,3,4) και Γυναικών σε αποστάσεις 2km, 8km, και 16km.
Μπορεί να συμμετάσχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος δρομέας αλλά  μπορεί ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος αθλητής του αθλήματος.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος σε υψόμετρο 2000 μέτρων σε πατημένη κυκλική  χιονισμένη διαδρομή.
Οι συμμετέχοντες,  θα έχουν θέα, από τη μια τις πανέμορφες χιονισμένες κορυφές του Παρνασσού, και από την άλλη το απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου. Παράλληλα θα μπορούν να πιέσουν τον εαυτό τους στα όρια αφού θα  νοιώσουν ασφαλείς, από το περιβάλλον του αγώνα καθώς   ότι και να τους συμβεί θα βρίσκονται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ Παρνασσού.
Η διαδρομή θα είναι ένας οριοθετημένος διάδρομος με μικρή συνολική θετική υψομετρική διαφορά μήκους 2000μ. και πλάτους 5μ. σε πατημένο χιόνι έτσι ώστε να μην βουλιάζουν οι δρομείς και να μπορούν να προσπερνούν άνετα οι πιο γρήγοροι.
Η αίσθηση σε τέτοιο τερέν μοιάζει όπως το τρέξιμο σε χόρτο ενώ μειώνονται στο ελάχιστο οι κραδασμοί. Ο αγώνας θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για όσους έχουν σχεδιάσει να τρέξουν στους επόμενους μήνες σε κάποιο αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα κινείται για αρκετά χιλιόμετρα σε υψόμετρα μεγαλύτερα η κοντά στα 2000μ.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα θα υπάρχουν από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού και ενεργειακές μπάρες κάθε 2km.
Ταυτόχρονα,  θα μπορεί ο κάθε αθλητής να αφήνει και να βρίσκει εκεί κάτι ιδιαίτερο που τυχόν αυτός επιθυμεί για ανεφοδιασμό πέρα από αυτά της διοργάνωσης.
Με τον τερματισμό του πρώτου αθλητή κάθε απόστασης ο αγώνας θα τελειώνει αυτόματα για όλους πιθανόν με λιγότερους γύρους  για κάποιους.
Η μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης είναι ότι μπορεί ο κάθε αθλητής να συμμετέχει σε έναν ή  περισσότερους αγώνες!!!!, οι οποίοι θα διεξαχθούν ο ένας μετά τον άλλο με ένα μικρό διάλλειμα μεταξύ τους.
Αυτός που θα τρέξει σε όλες τις αποστάσεις(26 χιονισμένα χιλιόμετρα στα 2000 μέτρα)!!!! και θα πετύχει τον καλύτερο συνολικό χρόνο θα ανακηρυχθεί ως ο snowman 2012 και θα τύχει ειδικής βράβευσης.
Επίσης θα βραβευτεί  αυτός που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο τόσο στα 8km, όσο και στα 16km.
Θα υπάρχουν για όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα, t-shirts και φυσικά  ένα μίνι γεύμα για την αναπλήρωση των θερμίδων.
Τέλος, όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν δίπλωμα και μετάλλιο τερματισμού.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Για να διευκολύνουμε τους αθλητές που θα έρθουν στον αγώνα από την Αθήνα θα υπάρξει από τη διοργάνωση δωρεάν ένα δρομολόγιο πούλμαν από Αθήνα για Χ.Κ Παρνασσού με επιστροφή.
Το λεωφορείο θα ξεκινήσει  στις 06.00 από το Καλλιμάρμαρο με ενδιάμεσες στάσεις στη λεωφόρο Κηφισίας και θα επιστρέψει το απόγευμα μετά το τέλος των αγώνων.
Δείτε επίσης στοιχεία για τους προηγούμενους αγώνες στο link http://www.mountain-sports.gr/fotografies/agonon/MTR-CUP
και το φετινό καλεντάρι αγώνων στο link http://www.mountain-sports.gr/agones/programma/kalentari

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 12-3-2012 στις 11¨00


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:12ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:11:00
ΚΑΙΡΟΣ: χιόνι
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 10 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 11-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: χιονόπτωση
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:8από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
Πηγή ενημέρωσης:  http://www.parnassos-ski.gr   Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το ποτάμι που ξεκινάει απ’ τον παράδεισο!

 

Ο ποταμός Cano Cristales αποτελεί ένα μοναδικό βιολογικό θαύμα. Βρίσκεται κοντά στην πόλη La Macarena, στην Κολομβία της Νότιας Αμερικής.
 Είναι γνωστός για τα πολλά του χρώματα και για αυτό πολλές φορές αποκαλείται σαν «το πιο όμορφο ποτάμι» ή «το πιο ποτάμι που ξεκινάει απ’ τον παράδεισο».


Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες ΕΔΩ

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 12-3-2012 στις 08¨00




Σχ.. Υγρασία: 94 %
Άνεμος: ΒΒΑ με 8 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1005.4 mb
Μαρ 12, 05:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
1 oC
Χιονόνερο
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRαύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
11:00Ισχυρό χιονόνερο ή χιόνι2 oC98%Α με 12 km/h 
(3 Bf)
14:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC98%Α με 16 km/h 
(3 Bf)
17:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC97%ΑΒΑ με 16 km/h 
(3 Bf)
20:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC97%ΑΒΑ με 14 km/h 
(3 Bf)