Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δείτε μοναδικές φώτο-Ο Γύρος της Στερεάς off-road σε 50 ώρες για τους ΓτΚ

1160 χιλιόμετρα off-road, σε 50 ώρες, στον ορεινό όγκο της πανέμορφης Στερεάς Ελλάδας...

Ήταν η απόλυτη περιπέτεια..Ήταν ένα Ελληνικό "Camel Trophy", μια δοκιμασία ανθρώπων και τετρακίνητων ...

Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάστηκαν με τις Ελληνικές Λέσχες - Club των τετρακίνητων οχημάτων για να μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας στην Ελληνική Περιφέρεια...

Αυτή τη φορά στη Στερεά Ελλάδα...Οι υπέροχες φωτογραφίες που βλέπετε είναι από την Φθιώτιδα λίγο πριν φτάσουν στη Λαμία...

Οι μοναδικές φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια είναι από τη Φθιώτιδα και τις τράβηξε ο ρεπόρτερ και φωτογράφος Ανδρέας Στρατηγάκης που συμμετείχε στην αποστολή...































(Οι Γιατροί του Κόσμου και τα μέλη της αποστολής στη Λαμία)

Ανδρέα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!


Ρασούλης: "Ελλάδα καταδικασμένη από τα golden boys"

To NEWS 247 αναδημοσιεύει την πιθανότατα τελευταία επιστολή του Μανώλη Ρασούλη. Τι έλεγε για την κρίση, τους Γερμανούς και την καταστροφή της κουλτούρας μας

Μια άγνωστη επιστολή, που είχε στείλει ο τραγουδοποιός Μανώλης Ρασούλης, λίγο πριν το θάνατό του στη φίλη του και δημοσιογράφο Ζωή Νιομανάκη έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Το Ποντίκι".
Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού WDR (West Deutscher Rundfunk), ένα χρόνο μετά το θάνατο, του μεγάλου καλλιτέχνη και παρατηρώντας την Αθήνα του σήμερα, επιλέγει να τη μοιραστεί με όλους μας, θεωρώντας ότι οι τελευταίες του δημόσιες κουβέντες, αξίζουν να φτάσουν σε όλους τους Έλληνες.
Το NEWS 247,  αναδημοσιεύει την επιστολή του Μανώλη Ρασούλη προς τη Ζωή Νιομανάκη.
Ολόκληρη η επιστολή του Μανώλη Ρασούλη
Νοέμβριος 2010
«Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: ‘‘Άκουσον μεν, πάταξον δε’’.
Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δύο μηνύματα:
1. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τους τίτλους pigs - οκνηρός - άσωτος κ.λπ. που μας φόρτωσαν γενικεύοντας κάποιοι απ’ τα βόρεια.
2. Υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, όπως υπήρχε μια Γερμανία από το 1933 έως το 1945.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 25 χρόνια, ζώντας με τους συμπατριώτες μου, βιώνοντας μια διαρκώς γενικευόμενη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, έλεγα ότι αυτό το στυλ θα καταστρέψει την Ελλάδα, μπορεί και την ανθρωπότητα. Έκανα το οτιδήποτε να εκφράσω το αντίδοτο. Μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται ηττήθηκα.
Στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκε και εγκαθιδρύθηκε ένας μέσος πολίτης, μικροαστός, νεόπλουτος, αρχοντοχωριάτης. Επικυριάρχησε στο κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό, ψυχολογικό, αισθητικό προσκήνιο, καταστρέφοντας τον ρυθμό και το στυλ της χώρας.
Επίσης, καταστρέφοντας τη λαϊκή κουλτούρα, δηλαδή το αυθεντικό τραγούδι, που είναι το θεμελιώδες στοιχείο της ταυτότητάς μας, απαξιώνοντας την λόγια ποίηση, εγκαθιδρύοντας, διά πυρρός και σιδήρου, τα πολιτιστικά κέντρα της χαράς και της αισιοδοξίας, όπως τα ονόμασαν, κάτι χαζοκαμπαρέ, τα λεγόμενα σκυλάδικα.
Διαμόρφωσαν έναν χαζοκαμπαρετζίδικο τρόπο σκέψης, καθιστώντας την Ελλάδα ένα νομιμοποιημένο πορνοστάσιο.
Ο πολιτισμός, καθώς και ο τουρισμός, δέχτηκαν σκληρά πλήγματα. Από τους περιηγητές του ’60 φτάσαμε στα ξενοδοχεία των 5.000 ανθρώπων που, με τα βραχιολάκια στο χέρι, βίωναν τις διακοπές τους και έφευγαν σχεδόν χωρίς να ξέρουν σε ποια χώρα τους φέραν. Η εποποιία του Ζορμπά, των παιδιών του Πειραιά, παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Πωλήθηκαν κατά κόρον και ο μύθος και η παρθενικότητα της χώρας, αλλά και το συμπαθές ναΐφ του μέσου ρωμιού αντικαταστάθηκε από την κουτοπονηριά, από το απρόσωπο, από τον μέσο όρο των super market και των τραπεζών και τώρα το σλόγκαν του Υπουργείου Τουρισμού “Έλα στην Ελλάδα να ζήσεις τον μύθο σου“ ακούγεται γελοίο και κούφιο.
Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα μες στην Ελλάδα, εξόριστη και καταδικασμένη από τα ποικίλα golden boys και τους εγχώριους κερδοσκόπους που δεν αναγνωρίζουν πατρίδα ή πολιτισμό, αλλά ορκίζονται στη money-land. Ανίκανοι και άπληστοι.
Δεν συμμετείχα στους ολυμπιακούς αγώνες γιατί ήμουν σίγουρος ότι μετά την φαμφάρα θα ακολουθούσε η ξεφτίλα, όπως και έγινε. Η Αθήνα είναι πρωτοφανές φαινόμενο πρωτεύουσας που έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας στην επικράτειά της. Αλαζονική πόλη, αφού λανσάρεται ως μητέρα της δημοκρατίας και του μέτρου. Τώρα είναι αμετροεπής μητρόπολη, βρώμικη μητέρα απίστευτης εγκληματικότητας. Δημοκρατία δεν υπάρχει, πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει.
Όλα ελέγχονται από το ΔΝΤ, την Ευρώπη, τους Γεωργιανούς και Ρουμανόγυφτους εγκληματίες. Παλιότερα σκεφτόμουν μήπως φέρναμε 100 Γερμανούς (βλέπε Ρεχάγκελ), να αναλάβουν για 100 χρόνια τη χώρα, μπας και ισορροπήσει. Θα με κατηγορούσαν για ανθέλληνα. Τώρα τους έφεραν ή ήρθαν λόγω ανωτέρας βίας και την πληρώνουν αυτοί που δεν έφταιξαν. Χιλιάδες χάνουν τις δουλειές τους, άλλοι αυτοκτονούν και άλλοι αγοράζουν ακριβά σπίτια στο κέντρο του Λονδίνου.
Κατά τα άλλα, τα εκλεκτά στελέχη του ελληνικού status πουλούν φούμαρα ότι είναι απόγονοι του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Ηράκλειτου. Και αυτά χωρίς εσωτερική λογική, και έτσι ξανακαταλήξαμε σε μια νέα greek salad, σε μια δραματική φαρσοκωμωδία. Εγώ προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει και να αντιπροτείνω κάποιες λύσεις. Ως εκ τούτου υπέστην ποικίλα πογκρόμ.
Ηττήθηκε η αντίληψή μας, γι’ αυτό φτάσαμε στο παρόν χάλι. Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας παγκόσμιας κρίσης. Το ανθρώπινο είδος βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο. Ο πλανήτης έχει καταστραφεί. Δεν μπορούμε πια να αναπτύξουμε τους ρυθμούς της βιομηχανίας όπως παλιά και ταυτόχρονα να σώσουμε το περιβάλλον.
Τι μέλλει γενέσθαι; Κάθε κρίση γεννά πόλεμο. Το απεύχομαι και κάνω κάθε τι για να μην μας συμβεί. Γεννήθηκα σαράντα μέρες μετά τη βόμβα στη Χιροσίμα. Ως εκ τούτου προσπαθώ στη Μέση Ανατολή, εδώ και οχτώ χρόνια, να δημιουργηθεί ένας κοινός παρονομαστής για τους δυο λαούς, γιατί από αυτό το άλυτο πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.
Ονειρευόμουνα να γίνει η Ελλάδα μια πολιτισμική Ελβετία και μητέρα που θα κυοφορήσει ένα όραμα για την παγκόσμια ειρήνη. Τώρα είμαστε στο στόχαστρο όλου του δυτικού κόσμου και παράδειγμα προς αποφυγή. Να μην ξεχάσω να πω ότι πριν από χρόνια έστειλα μια επιστολή στην Süddeutsche Zeitung περί όλων αυτών, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα.
Πέρυσι και φέτος ο Γερμανός ανταποκριτής της ίδιας εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη ήρθε στην Ελλάδα, μου πήρε δύο συνεντεύξεις και πάλι η διεύθυνση της εφημερίδας αδιαφόρησε. Πάντως εγώ προσπάθησα.
Επίσης, ως προς το θέμα που ετέθη να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά της και την Ακρόπολη, έχω να πω: (α) Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία μας. Ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και (β) Μεγάλες εκτάσεις της Ελλάδας, και όχι μόνο, έχουν αγοραστεί από Γερμανούς. Πρόσφατα συμμετείχα σε ένα φεστιβάλ ποίησης στη Μαγιόρκα, όπου ο κυβερνήτης της μας έλεγε με αγωνία ότι οι Γερμανοί έχουν αγοράσει το 80% του νησιού και θέλουν να το προσαρτήσουν στη Γερμανία. Αν αυτό αποτελεί ένα σχέδιο επεκτατισμού στον νότο εκ μέρους της Γερμανίας, δεν γνωρίζω. Αν, λόγω της κρίσης, οι νεοέλληνες ξαναχαθούμε στη διασπορά, θα ήθελα να έρθουν στην Ελλάδα ποιητές, διανοούμενοι, επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και από εδώ να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαιώνισης της ζωής πάνω στον πλανήτη σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Αυτά προς το παρόν. Σας χαιρετώ όλους και τον καθένα χωριστά.
Εμμανουήλ Ρασούλης, Έλλην τραγουδοποιός"

Απίστευτες φωτογραφίες από το πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου!

Έλιωσαν τα παπούτσια και το τρίποδο του φωτογράφου

Ο φωτογράφος Miles Morgan ρισκάρει τη ζωή και την ακεραιότητά του για να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου και να τραβήξει αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες. 

Εκτός από τα παπούτσια του και το τρίποδό του που… έλιωσαν, μέχρι σήμερα ο Morgan έχει αποφύγει σοβαρούς τραυματισμούς καθώς κυνηγά τη λάβα και τους απίθανους σχηματισμούς της στο ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη. 

Το δεύτερο και πιο μεγάλο ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης είναι το Mauna Loa.

Το Kilauea εκτοξεύει λάβα συνεχώς από το 1983!

Δείτε τις φωτογραφίες 









 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ - Αφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα-

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... 
              δειτε (διαβάστε) τη φωτό που έχει επισυναφθεί

 Απαγορεύεται η φύτευση εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία η οποία

απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex
Alimentarius", βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή αγροτικών προϊόντων με κατοχυρωμένη πατέντα.

Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο: ο έλεγχος των τροφίμων.Ήδη
μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις
αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.
Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.
Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί!
Τράπεζες σπόρων λειτουργούν από διάφορες οργανώσεις και ομάδες, όποιος θέλει μπορεί να μπει στα:http://www.peliti.gr/

Ανακαλύφθηκαν αρκετοί κατοικήσιμοι πλανήτες

Ξεπερνούν κατά δέκα φορές τη μάζα της Γης

Ενδέχεται να υπάρχουν δισεκατομμύρια δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες στο Γαλαξία μας, συμπεριλαμβανομένων 100 πλανητών που μοιάζουν αρκετά με τη Γη και βρίσκονται μόλις 30 έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

Μια έρευνα σχετικά με τα κόκκινα αστέρια-νάνους, που βρίσκονται στο Γαλαξία μας, υπέδειξε πως υπάρχουν εννέα πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη (σούπερ-Γαίες) και δύο απ’ αυτούς θεωρούνται κατοικήσιμοι, καθώς ενδέχεται να ρέει σ’ αυτούς άφθονο νερό.

Τα κόκκινα αστέρια-νάνοι αποτελούν το 80% των 200 έως και 400 δισεκατομμυρίων στεριών που υπάρχουν στο Γαλαξία μας και οι επιστήμονες πιστεύουν πως το 40% εξ αυτών ενδέχεται να αποτελούν κατοικήσιμους πλανήτες.

Υπολογίζουν πως το 40% περίπου των ερυθρών νάνων αποτελούν βραχώδεις πλανήτες, αρκετά παρόμοιους και σε μέγεθος με τη Γη και ενδέχεται να ρέει νερό σ’ αυτούς. Οι επιστήμονες δεν εγγυώνται ότι έχει αναπτυχθεί ζωή, ωστόσο όπου ρέει νερό, θα μπορούσε να υπάρχουν και ζωντανοί οργανισμοί.

«Επειδή οι κόκκινοι νάνοι είναι τόσο κοινοί – υπάρχουν περίπου 160 δισεκατομμύρια απ’ αυτά στο Γαλαξία μας – αυτό μας οδηγεί στο εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια απ’ αυτούς, μόνο στο Γαλαξία μας», δηλώνει ο καθηγητής Xavier Bonfils, από το Πανεπιστήμιο του Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ο οποίος ηγήθηκε της διεθνούς ομάδας.

Οι αστρονόμοι εξέτασαν ένα προσεκτικά επιλεγμένο δείγμα 120 ερυθρών νάνων, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου 3.6 μέτρων, του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου στη La Silla της Χιλής.

Συνολικά βρέθηκαν εννέα «σούπερ-Γαίες», οι οποίες κυμαίνονταν από μία έως δέκα φορές τη μάζα του πλανήτη μας. Δύο βρίσκονταν εντός της κατοικήσιμης ζώνης των αστέρων Gliese 581 και Gliese 667 C.

Αντιθέτως, γιγαντιαίοι πλανήτες παρόμοιοι με τον Δία και τον Κρόνο ήταν σπάνιοι γύρω από τους ερυθρούς νάνους.

Επειδή οι κόκκινοι νάνοι βρίσκονται κοντά στον Ήλιο, αρκετές «σούπερ-Γαίες» ενδέχεται να μην βρίσκονται πολύ μακριά, σε αστρονομικούς όρους. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 100 κατοικήσιμοι πλανήτες, μεταξύ 30 ετών φωτός.


Ένα ηλιοβασίλεμα από τον πλανήτη  Gliese 667 C


http://www.newsbeast.gr

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Παρουσίαση βιβλίων


Η Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας
Το Δημοτικό Σχολείο
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχ. Αμφίκλειας
Το ΚΑΠΗ Αμφίκλειας
Σας Προσκαλούν
στην παρουσίαση των βιβλίων του γεωπόνου Γιάννη Π. Σκορδά με τίτλους:
1. Τα σχολεία στο Δαδί τον 18ο και 19ο αιώνα
2. ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΔΙΟΥ

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ.
στην αίθουσα της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας.

Δ. ΔΕΛΦΩΝ: πρόσληψη προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. για 2μηνη απασχόληση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
                                                                                                    ‘Αμφισσα, 26 Μαρτίου 2012
                                                                                                     ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αρ.πρωτ : 9150

                                                                                     ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Ο Δήμος Δελφών ύστερα από την υπ’ αριθ. 24/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και την επικύρωση αυτής (2142/44001/20.03.2012 Απόφαση Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης ), ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Δε 28 Χειρ.Μηχανημάτων
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ: 1Τυπικα Προσόντα: Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι επαγγελματικής
άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας και να κατέχουν επαγγελματική άδεια μηχανημάτων έργου ομάδας Ε’ και τάξης Β’.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δύο (2) μήνες

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Δε 28 Χειρ.Μηχανημάτων
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ: 1Τυπικα Προσόντα: Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι επαγγελματικής
άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας και να κατέχουν επαγγελματική άδεια μηχανημάτων έργου ομάδας Ι’ και τάξης Α’.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δύο (2) μήνες

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΕ 16 Εργατών καθαριότητας
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ: 2Τυπικα Προσόντα: Για τους υποψηφίους αυτής της ειδικότητας δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν 2527/1997).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δύο (2) μήνες

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και να κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΟι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
1. Επικηρ. φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.
3584/2007.
4. Επικηρ. φωτοαντίγραφο της απαιτούμενης, κατά περίπτωση, άδειας οδήγησης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση :
1) στα γραφεία του Δήμου Δελφών (Δ/νση: Ρ.Κοντορήγα 12, Αμφισσα τηλ: 2265072077,79144), αρμόδιοι για την παραλαβή είναι οι υπάλληλοι κ.
Μαρία Καπαρέλη και Ευσταθία Καρανάσου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
2) στα γραφεία πρωτοκόλλου των υπολοίπων επτά (7) Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής
της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Δελφών.
                                                                           Ο Δήμαρχος
                                                                Νικόλαος Δημ. Φουσέκης

ΕΛΑΤΕΙΑ: τραγικός θάνατος κάτω απο τρακτέρ

Συνέβη χθες νωρίς το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας…
Ο άτυχος 78χρονος από την Ελάτεια πήρε νωρίς το πρωί το τρακτέρ και πήγε στα κτήματά του για διάφορες γεωργικές εργασίες.
Όταν το μεσημέρι δεν επέστρεψε οι δικοί του άνθρωποι ανησύχησαν και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Δυστυχώς στις 15:30΄ τον βρήκαν καταπλακωμένο από το τρακτέρ και ήταν πλέον αργά για να του προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια.
πηγή:lamiareport

Φθιώτιδα:Τα κλάματα της γιαγιάς, δεν άφησαν απαθείς τους αυτόπτες μάρτυρες...

Ήταν μπροστά στην άγρια επίθεση ανηλίκων σε ηλικιωμένη και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους...

Όλα έγιναν στο κέντρο της Λαμίας, με πρωταγωνιστές τρεις ανήλικους τσιγγάνους, ηλικίας 10, 11 και 12 ετών. Θύμα τους μια 76χρονη γυναίκα που επέστρεφε στο σπίτι της. Οι δράστες την αιφνιδίασαν. Πετάχτηκαν  μπροστά της, την χτύπησαν και βούτηξαν την τσάντα που κρατούσε.
Η άτυχη γιαγιά έπεσε στο πεζοδρόμιο τραυματισμένη και άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυά της, έκαναν τους αυτόπτες μάρτυρες να αναλάβουν δράση. Πήραν στο κυνήγι τους ανήλικους και παράλληλα ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους δράστες, ενώ οι δύο συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν. 
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα τους εντόπισαν στο κέντρο της Λαμίας και τους συνέλαβαν. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και το απόγευμα συνέλαβαν τον 44χρονο πατέρα του 12χρονου και τον 36χρονο πατέρα του 11χρονου και του 10χρονου αδελφού του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή Εισαγγελικού λειτουργού , ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
http://www.newsit.gr

Οι μαθητές της Ιτέας στο Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας Δελφών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κυριακή 1η Απριλίου 2012 κατεβάζουμε τους μαθητές του Γυμνασίου Ιτέας από το ‘’Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών ‘’ από Δελφούς μέχρι το αρχαίο λιμάνι Κίρρας .
Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Ιτέας με σκοπό περπατώντας ...
ανακαλύπτουμε τον τόπο μας. Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών , πολιτιστική κληρονομιά συνδεδεμένο από την αρχαιότητα ως ο μόνος δρόμος από το λιμάνι της Κίρρας μέχρι τα ιερά των Δελφών . ‘’ες δε Κίρραν επίνειων Δελφών οδός μεν σταδίων εξήκοντα εστίν εκ Δελφών , καταιβάντι δε ες το πεδίον ιππόδρομος τε εστί και αγώνα Πύθια άγουσιν ενταυθα ιππικόν ΦΩΚΙΚΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ‘’
 Το αρχαίο μονοπάτι είναι πλέον κατοχυρωμένο μετά από μια δεκαετία αγώνων του Συλλόγου με τις προσπάθειες κάποιων για αποχαρακτηρισμό και καταπατήσεις . Είναι μια πολύ καλή ορειβατική διαδρομή από Κίρρα μέχρι Δελφούς και στη συνέχεια μέχρι Κρόκι και κηρύκειο άντρων , και μια καλή πεζοπορία από Δελφούς μέχρι Κίρρα .
Όλες οι διαδρομές περνούν μέσα από αρχαιότητες που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής μας .
Το Σωματείο μας από το 2001 έχει εκδώσει χάρτη για το αρχαίο μονοπάτι με γεωγραφικά στοιχεία και ιστορικές αναφορές από όπου περνά .
 Ο χάρτης έχει διανεμηθεί στους ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας ,τουριστικά γραφεία , ξενοδοχεία κ.τ.λ. .
Ο χάρτης δίνετε δωρεάν σε όσους ενδιαφέρονται .
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

Διαβάστε περισσότερα Οι μαθητές της Ιτέας στο Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας Δελφών | Itea net - Ενημέρωση και απόψεις για την Φωκίδα, την Ιτέα, την Αμφισσα, τους Δελφούς http://iteanet.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html#ixzz1qTr9FNQp

Πηγή ενημέρωσης:http://iteanet.blogspot.com

Εξωραϊσμός κεντρικής πλατείας Κάτω Τιθορέας


Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 10 π.μ. ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Τιθορέας σε συνεργασία με την Ελληνική Διασωστική Ομάδα και το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας θα συμμετέχει στον εξωραϊσμό της πλατείας Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.
Καλούμε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά.
http://e-tithorea.gr/

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

                                             Κελλάρια 29-3-2012 στις 08¨10

Το νέο ωράριο λειτουργίας του ΧΚΠ από αύριο 26 Μαρτίου διαμορφώνεται από 08:00-15:00 (τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας 16:00)!
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 29ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:08:10
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ:50 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Ασθενής
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                                   Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 200 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
http://www.parnassos-ski.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΟΥΒΑΛΑ

                                           Πολύδροσος
                                           Φωτογραφίες της Κωνσταντίνας Παπαστάμου
                                           με τίτλο ΄΄Ανοιξιάτικοι περίπατοι΄΄
                                          29-3-2012 στις 08¨00 με web camera
7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα
Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m.   (Χάρτης)
ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
Λίγα σύννεφα νωρίς το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16  oC 
Χαμηλή: 4  oC
ΔΝΔ  με 
 16 km/h
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16  oC 
Χαμηλή: 7  oC
Δ  με 
 21 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 14  oC 
Χαμηλή: 7  oC
Δ  με 
 18 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17  oC 
Χαμηλή: 8  oC
ΔΝΔ  με 
 20 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί,  πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 10  oC 
Χαμηλή: 6  oC
Δ  με 
 17 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17  oC 
Χαμηλή: 4  oC
Ν  με 
 10 km/h
Πιθανή βροχή το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19  oC 
Χαμηλή: 9  oC
ΑΝΑ   με 
 13 km/h