Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

"Ανιστόρητη η δήλωση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις"

Μπορεί η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την χώρα μας, να μένει επισήμως αναπάντητη από την ελληνική πολιτεία, ωστόσο το κενό ανέλαβε να καλύψει, ο Μανώλης Γλέζος.
Ο κ. Γλέζος απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βερολίνου, που ουσιαστικά μας λέει να ξεχάσουμε τις αποζημιώσεις, κάνει λόγο για μια δήλωση "ανιστόρητη, ψευδή και εξοργιστική".
Ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί ότι η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.
Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.
Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
 
Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι "δεν αποτελεί πλέον θέμα" η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.
Ο κ. Γλέζος κλείνει τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι "τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται".
Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα αναμένεται, όπως και η... ανεύρεση του φακέλου με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο.
Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 01 2012 21:47 Ενημερώθηκε: Απρίλιος 01 2012 21:51
Πηγή : http://news247.gr

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση, με θέμα "Τουριστική ανάπτυξη Πολυδρόσου - Χ.Κ. Παρνασσού




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 33051 ΦΩΚΙΔΑ ● E MAIL : sep.parnasou@gmail.com


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Προς: τους Φορείςκαι Συλλόγους της Πολυδρόσου

- Συμβούλιο Νέων Δ.Ε. Παρνασσού- 
- ΓεωργικόΠιστωτικόΣυνεταιρισμό-
- Σύλλογο Γυναικών
- ΛαογραφικόΙστορικόΣύλλογο
- Σύνδεσμο Πολυδροσιωτών
- Σύλλογο Ορειβατών Χιονοδρόμων
- ΑθλητικόΣύλλογο
- Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων


                                         Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση


Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

σας προσκαλούμε την Κυριακή8 Απριλίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ., να συμμετάσχετε στην

ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πολύδροσο, με θέμα ΄΄Τουριστική ανάπτυξη

Πολυδρόσου - Χ.Κ. Παρνασσού΄΄.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του συλλόγου

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βραδιά προς τιμήν του αγαπητού Αμφικλειώτη γεωπόνου, λάτρη και διεισδυτικού ερευνητή της πλούσιας τοπικής παράδοσης κ. Γιάννη Π. Σκορδά και του έργου του, το οποίο έχει επίκεντρο την γενέτειρά του, οργάνωσαν φορείς της Αμφίκλειας σήμερα 31.03.2012.  Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα συμβουλίου του τοπικού Δημοτικού Καταστήματος και παρακολούθησε από τους ομιλητές εξαιρετική ανάλυση του περιεχομένου των βιβλίων του: "Τα Σχολεία στο Δαδί τον 18ο και 19ο αιώνα" και "Οι νερόμυλοι του Δαδιού" όπου ο αναγνώστης ανακαλύπτει την πολλαπλή προσέγγιση του συγγραφέα στο κάθε θέμα, δηλαδή: επιστημονική, λαογραφική, ιστορική, πολιτισμική, οικονομική κλπ.

    Σημειώνεται επί πλέον ότι οι εκδόσεις έγιναν με δαπάνες του συγγραφέα σαν προσφορά στον τόπο του και τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχύουν την λειτουργία του τοπικού ΚΑΠΗ. Ακόμα δε τα βιβλία αξιοποιούνται από τις τοπικές Σχολικές Μονάδες, σαν εκπαιδευτικά βοηθήματα για βαθύτερη γνώση της τοπικής ιστορίας και παράδοσης. Το παράδειγμα του αγαπητού Γιάννη Σκορδά, ας είναι μία ακόμα αφορμή για παρόμοιες προσφορές με μεγάλη πνευματική αξία, ιδιαίτερα προς την νεολαία της περιοχής και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια και από τον ίδιο αλλά και από άλλους συμπολίτες μας, [υπάρχει παράδοση και σε αυτό], την οποία θα προβάλλουν και πάλι οι δραστήριοι τοπικοί φορείς.

Δ. Καλπύρης

       Αμφίκλεια 
2012.03.31 054.jpg2012.03.31 022.jpg
2012.03.31 390.jpg2012.03.31 400a.jpg2012.03.31 396.jpg2012.03.31 395.jpg2012.03.31 359.jpg2012.03.31 333.jpg2012.03.31 226.jpg2012.03.31 206.jpg2012.03.31 136.jpg2012.03.31 121.jpg2012.03.31 117.jpg2012.03.31 096.jpg2012.03.31 083.jpg2012.03.31 062.jpg2012.03.31 048.jpg2012.03.31 018.jpg 
2012.03.31 000.jpg  
 
  
  
  
  
  
  
2012.03.31 069.jpg  
  
2012.03.31 188.jpg
  
2012.03.31 194.jpg  
  
  
2012.03.31 360.jpg 
  
  
 
     

Γερμανία: "Δεν υπάρχει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα"

Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Την ώρα που οι Έλληνες αξιωματούχοι ψάχνουν ακόμη το φάκελο με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο, κάνοντας την χώρα μας περίγελο, η Γερμανία επιχειρεί να κλείσει το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί την περίοδο της κατοχής.
Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία "το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα", 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες "ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη" συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ολόκληρη η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών
"Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα".
Πηγή:sigmalive/news247 

Οι άνθρωποι που ανατινάζουν το χιόνι

Γνωρίστε μια ομάδα ειδικών που αποτρέπει χιονοστιβάδες

Οι χιονοστοβάδες είναι ο φόβος και ο τρόμος ακόμη και των πιο έμπειρων σκιέρ. Στην πραγματικότητα, οι έμπειροι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτό το φαινόμενο, καθώς είναι εκείνοι που τολμούν να βγουν από τις πίστες και να κάνουν σκι σε πιο επικίνδυνες περιοχές των βουνών.
Οι χιονοστιβάδες προκαλούνται όταν τεράστιες ποσότητες χιονιού αποκολλώνται από τις πλαγιές, εξαιτίας κάποιου ερεθίσματος. Τα αποτελέσματά τους είναι συχνά θανατηφόρα. 
Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί στην Ιταλία μια ομάδα ειδικών που έχει ως αποστολή την αποτροπή των χιονοστιβάδων. 
Οι άνθρωποι αυτοί, εξετάζουν τις περιοχές στη, δημοφιλή για τους τουρίστες, κοιλάδα της Αόστα και εντοπίζουν τα σημεία στα οποία υπάρχει κίνδυνος για χιονοστιβάδες. Όταν βρουν κάποιο επικίνδυνο σημείο, εκκενώνουν την περιοχή κάτω από την πλαγιά. 
Έπειτα, τοποθετούν βαθιά μέσα στο χιόνι εκρήξεις και προκαλούν έκρηξη, «πυροδοτώντας» τεχνητές χιονοστιβάδες. 
Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά απελευθερώνουν την απειλητική ποσότητα χιονιού και κάνουν την περιοχή ασφαλή για τους παράτολμους σκιέρ. 
Δείτε το βιντεο
http://bcove.me/fedxnrra

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Η κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας ομορφαίνει

Πηγή ενημέρωσης :http://e-tithorea.gr
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ο εξωραϊσμός της κεντρικής πλατείας της Κάτω Τιθορέας από το Σύλλογο “Φιλοποίμην Φίνος” και την Ελληνική Διασωστική Ομάδα. Οι κάτοικοι συμμετείχαν με χαρά στον καθαρισμό και το βάψιμο της κεντρικής πλατείας της πόλης τους. Μαζί με αυτούς και οι “μικρότεροι” εθελοντές, οι οποίοι απολαμβάνουν περισσότερο από τον καθένα μας την πλατεία και την παιδική χαρά όπου παίζουν καθημερινά, μαθαίνοντας παράλληλα πόσο άσχημα είναι να πετάνε σκουπίδια έξω από τους κάδους, και πόσο δύσκολα είναι να καθαριστούν.
Εκτός από τον καθαρισμό και το βάψιμο, παλιά ποδήλατα μεταμορφώθηκαν σε κοσμήματα, τα οποία οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν στην πλατεία. Ο εξωραϊσμός θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση λουλουδιών και δενδροφύτευση.

«Κόψτε 40% από τους μισθούς»




Εντολή-εφιάλτης από την τρόικα

Χαριστική βολή στο κοινωνικό κράτος, συρρίκνωση μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου, το οποίο επεξεργάζεται η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την περικοπή δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων, τη διετία 2013-14. 

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου Μνημονίου, οι δανειστές της χώρας ζητούν για τα επόμενα δύο χρόνια, την κάθετη μείωση του ονομαστικού μισθολογικού κόστους, με περικοπές που μπορεί να φθάσουν μέχρι και 40%. 

Όπως γράφει στο κύριο θέμα της η «Real News», τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, συνεπικουρούμενα από στελέχη της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, κατέληξαν ήδη σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τους τομείς, στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αποψίλωσης των δαπανών.

Απριλιάτικο και Συλλεκτικό



Λέγεται, ότι για λόγους συλλεκτικούς και μόνο για την     01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, το Μνημόνιο 1 & 2 θα διατίθεται στην Αμφίκλεια σε συμβολική τιμή και με το εικονιζόμενο σπάνιο εξώφυλλο, από τα λιγοστά τα οποία εντοπίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή. Καλό μήνα.

Δ. Ι. Κ. 
Scan_Pic0169s.jpg
  
Scan_Pic0170s.jpg 

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Με άφθονο χιόνι, συνεχίζουμε και τον Απρίλη


Αναρτήθηκε από Πολύδροσος Παρνασσού
 Το βουνό έχει πάρα πολύ χιόνι και η ποιότητά του παρά τη ζέστη παραμένει καλή τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών όμως αλλά και της ανάγκης για καλή διάστρωση των πιστών για την Κυριακή, αναβλήθηκε η λειτουργία της 12ωρης συνεχούς λειτουργίας του ΧΚΠ (Non Stop Ski). Ωστόσο εχθές δόθηκε παράταση στο ωράριο λειτουργίας των αναβατήρων κατά μία ώρα.
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στη Φτερόλακα οι Προαγωνιστικοί Αγώνες Νοτίου Περιφέρειας στο σύνθετο για αγόρια και κορίτσια που διοργάνωσαν ο ΕΟΣ Αθηνών και η ΕΟΧ. Οι συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού συμμετείχαν πάνω από 100 παιδιά! Επίσης μεγάλη ήταν και η προσέλευση θεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα αποδεικνύοντας ότι οι αγώνες χιονοδρομίας (και παρά την οικονομική κρίση) υποστηρίζονται ακόμη από πλήθος κόσμου!
Λειτουργία ΧΚΠ και τον Απρίλη
Μπαίνουμε στον Απρίλη. Τα περισσότερα Χ/Κ της χώρας ετοιμάζονται για κλείσιμο ή έχουν ήδη κλείσει. Το ΧΚΠ όμως (όπως και κάθε χρόνο άλλωστε) θα παραμείνει ανοιχτό δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους χιονοδρόμους να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ με ανοιξιάτικες συνθήκες.
Τα χαρακτηριστικά των συνθηκών αυτών είναι ότι οι πίστες παραμένουν παγωμένες και σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι το μεσημέρι και είναι ιδανικές για τους χιονοδρόμους υψηλού επιπέδου ενώ από το μεσημέρι που μαλακώνουν παραμένουν ασφαλείς και είναι ιδανικές για κάθε επίπεδο χιονοδρόμου.
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις Απριλιάτικες συνθήκες (καθαροί δρόμοι πρόσβασης, καλοπατημένες πίστες, άφθονο χιόνι και μηδενική ουρά στις πίστες) και ελάτε να διασκεδάσετε και να χαρείτε στις πίστες του ΧΚΠ!!! 
Σας ενημερώνουμε τέλος ότι αύριο θα διεξαχθεί στο ΧΚΠ αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο 3ος αγώνας του MTR CUP 2012 με την ονομασία Parnassoscircuitsnowrunningrace. Λεπτομέρειες στο: http://www.mountain-sports.gr/agones/MTR-CUP-2012/MTR-CUP-2012-3os-agonas
 
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια, ασθενείς ΝΔ ανέμους και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 2οC έως +8οC
  
Θα λειτουργήσουν 
οι αναβατήρες:
 Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Ήρα (Νο7), Παν (Νο10), Πυθία (Νο14), baby1 & baby3.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Παν (Νο10), Πυθία (Νο14), Ηνίοχος (Νο6) και Ήρα (Νο7).
Για περισσότερη φωτοενημέρωση  και σχόλια των ίδιων των επισκεπτών ΧΚΠ στο  forum snowclub
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=14093&st=620
Φωτοενημέρωση στο facebook:http://www.facebook.com/profile.php?id=100000809266592
Για περισσότερες πληροφορίες (καιρός, τιμές, κατάσταση πιστών, λειτουργία αναβατήρων) μπορείτε να επικοινωνείτε 24 ώρες/24ωρο στα τηλέφωνα: 2234022700, καθώς και στο 80011 00300 (κλήση δωρεάν).





ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 1 Απριλίου 2012

ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:08:10

KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό

ΧΙΟΝΙ: 50 εκατ. νέο χιόνι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Ασθενής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο

                                   Το μεσημέρι σουπιάζει

ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 200 εκατ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 15από τους 17 αναβατήρες

ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί

ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2

Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα Καλημέρα και καλό μήνα

                                           Πολύδροσος 1-4-2012 στις 07¨30

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m.   (Χάρτης)
ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17  oC 
Χαμηλή: 8  oC
ΔΝΔ  με 
 19 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί,  πιθανή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 11  oC 
Χαμηλή: 7  oC
Δ  με 
 14 km/h
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16  oC 
Χαμηλή: 4  oC
ΝΑ  με 
 15 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19  oC 
Χαμηλή: 5  oC
ΝΝΑ  με 
 11 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί,  πιθανή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20  oC 
Χαμηλή: 10  oC
ΝΝΔ  με 
 14 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22  oC 
Χαμηλή: 10  oC
ΝΔ  με 
 12 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 24  oC 
Χαμηλή: 12  oC
ΔΝΔ  με 
 18 km/h