Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

H Τσαπανίδου διέλυσε τον Παπακωνσταντίνου! Τίμησε την Δημοσιογραφία!



http://troktiko.eu

430.000 παιδιά πεινάνε, αλλά ο Παπακωνσταντίνου στενοχωριέται επειδή δεν μπορεί να βγει για καφέ με την γυναίκα του
Αν πούμε ότι άρχισε να θερίζει ό,τι έσπειρε, θα χαρακτηριστούμε κακοί; Αν υποθέσουμε πως τελικά υπάρχει δίκιο στην παροιμία εκείνη που λέει πως «θα γυρίσει ο τροχός…», θα χαρακτηριστούμε υβριστές; Αν αναλογιστούμε πως τελικά, είτε αργά είτε γρήγορα, όλα πληρώνονται, θα έρθει ο υπουργός Οικονομικών να μας επιβάλει φόρο περί χρήσης του λόγου; Όπως και να είναι, ένα τίποτε που ήρθε από το πουθενά και διαχειρίστηκε με τον χείριστο δυνατό τρόπο την οικονομία και το μέλλον της χώρας, συναγελαζόμενος παρά τω πρωθυπουργό (λέμε τώρα…) Γιώργο Παπανδρέου, με το ειρωνικό χαμόγελο που έκρυβε πολλά αισχρά υπονοούμενα για τον Ελληνικό λαό, άρχισε να γεύεται τους καρπούς των έργων του. Και, βρίσκεται ακόμη στην αρχή… στο πρόγευμα! Πού να έρθει και το κυρίως πιάτο!!! Αυτός λοιπόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας (αυτές οι συμπτώσεις είναι τρομερές, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος τοποθετείται σε θέσεις – υπουργεία κλειδιά, ως προς τα συμφέροντα και τις στοχεύσεις των δάνειων και κατοχικών δυνάμεων της χώρας), ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άρχισε να παίρνει κάποια εικόνα, για το τι μέλλει γενέσθαι και διαμαρτύρεται επειδή δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του για να πιεί έναν καφέ με την γυναίκα του!!
Γράφει η Σοφία Τ.

Εδώ δεν έχει να φάει ο κόσμος και έχει αξιοπρέπεια (σιγά μην ξέρεις τι είναι).
Δικό σου πρόβλημα, αν φοβάσαι.
Να πρόσεχες και να μην υπέγραφες τις συμβάσεις υποτέλειας και τα προσκυνοχάρτια με ταχύτητα φωτός!
Και τότε θα μπορούσες να κυκλοφορείς και να πηγαίνεις για καφέ.
Και η σύζυγός σου ας προσέχει, όταν βρίζει τους Έλληνες, καθότι Ολλανδή, ως ανίκανους (αναμασάει την βορειοευρωπαϊκή προπαγάνδα μέσα στην χώρα μας και σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ της χώρας της) και τεμπέληδες!
Παρήγορο το ότι φοβούνται…
Ιδού η «κυρία» του «κυρίου» Παπακωνσταντίνου.
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η κυρία Jacoline Vinke-Παπακωνσταντίνου (φωτογραφία) σύζυγος του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στην Ολλανδή δημοσιογράφο κυρία Esther Van de Geest η σύζυγος του υπουργού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου, δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας τιτλοφορείται: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα πάζλ». Στη γλώσσα μας θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς με τη ρήση «δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα».
«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα (των Ελλήνων). Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας € 20, τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω € 4. Είναι να τρελαίνεσαι» τονίζει, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.
«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως (στην Ελλάδα) ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Vinke καταλήγοντας: «Με 2 παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο (σχόλιο: να πάνε σε δημόσιο) και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας Ολλανδός υπουργός, είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν Έλληνα βουλευτή (σχόλιο: ούτε στην γυναίκα σου ρε υπουργέ δεν λες πόσα παίρνεις;). Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν κι εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;».
ΒΗΜΑ 19/02/2010
kostasxan
filologos10.wordpress.com

Απομακρύνεται τα παιδιά από την Τηλεόραση, σκηνές Τρόμου!
Ο άτυχος πρώην Υπουργός νόμιζε πως είχε να κάνει με ΜΕΓΑλο “δημοσιογράφο” και βρήκε μπροστά του Δημοσιογράφο ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ….!

netakias
Το βίντεο της συνέντευξης
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1jWz7ePBqM

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο του οβελία - Αναλυτική πρόγνωση


Που θα βρέχει κατά την περιφορά του Επιταφίου και που θα χρειαστείτε ομπρέλες την ώρα της Ανάστασης. Τι ώρα πρέπει να μπουν οι σούβλες σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα εώς και την Κυριακή του Πάσχα από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. 

Με προβληματικό και ανάστατο καιρό ασορτί με την πολιτική και οικονομική κατάσταση θα εορταστεί το Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα, με ποικιλία φαινομένων, ανέμων και θερμοκρασιών. Πιο αναλυτικά:

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ηπειρο θα πυκνώσουν και περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου να έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Κατά τα άλλα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ στο Ιονιο με τάσης εξασθένισης στη συνέχεια. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Μυρτώο πέλαγος θα φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 18 εως 23 βαθμούς.

 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Νωρίς το πρωί περιμένουμε πολύ καλό καιρό αλλά δυστυχώς σιγά - σιγά από τα δυτικά οι συνεφιές θα πυκνώνουν και θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο καθώς και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας όπου η κακοκαιρία θα επεκταθεί μέχρι και τις βραδινές ώρες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνια και στην ακτογραμμή από την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα εώς την Καλαμάτα ενώ αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στο βόρειο Αιγαίο. Στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστηματα θα πυκνώνουν. Το πρωί στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα περιμένουμε αρκετές ομίχλες και ο καιρός θα είναι μουντός κυρίως λόγω της μεταφοράς της αφρικάνικης σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν παρόμοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 20 με 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 23 με 24 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 22 με 23 βαθμούς.
 
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στα δυτικά και συγκεκριμένα στην ακτογραμμή του Ιονίου από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Το βράδυ της Ανάστασης καλύτερες οι συνθήκες θα είναι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα δηλαδή στη Λαμία, την Εύβοια, την Αταλάντη και την Αττικοβοιωτία καθώς και στη νότια Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη όμως χώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει. Σίγουρα θα έχουμε βροχές στην Ηπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου δηλαδή στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία. Αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δηλαδή στη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο καθώς και στα Δωδεκάνησα και κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα. Εκτός όμως από τις βροχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές μπόρες καθώς και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που θα φτάνουν στα πελάγη ακόμη και τα 8 μποφόρ οι οποιοι αργότερα θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 18 με 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 23 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 24 με 25 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Βροχερός και άστατος θα είναι ο καιρός. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Ηπειρο και στα νησιά του Ιονίου. Ηπιότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή στη βόρεια Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί οι οποιες όμως το μεσημέρι και το απογευμα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο παρ΄όλο που θα έχουμε καλό καιρό το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα τα σύνεφα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και στις περισσότερες περιοχές των νότιων νησιών καθώς και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εως 17 με 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα...


Καλή Ανάσταση!
Πηγή :http://www.newsit.gr/

Εκλογές στις 6 Μαΐου

Στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μέχρι τις κάλπες

Ο κύβος για τις εκλογές ερρίφθη και όπως αναμενόταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή στις 6 Μαΐου.
Μιλώντας στο υπουργικό, προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός θα παραδώσει στις 17:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε πριν από πέντε μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εν συνεχεία θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.
Το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, και την προκήρυξη εκλογών θα θυροκολληθεί κατά το τυπικό που προβλέπει το Σύνταγμα απόψε στη Βουλή.
Για την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί εθνικό λόγο, δηλαδή τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή στην Ευρωζώνη, βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις εκλογές, θα παραμείνουν στη θέση τους όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία - το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Πηγή ενημέρωσης: http://news247.gr

Στον ανακριτή απολογείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Διαβάστε τι αναφέρει το ένταλμα. Εκκρεμούν εντάλματα σε βάρος και άλλων προσώπων για την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Δείτε βίντεο από τη σύλληψή του

Στις έντεκα το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης εξήλθε από την οικία του, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, για την εκτέλεση του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης.
Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε νωρίτερα από την Εισαγγελία Αθηνών, σε συνεννόηση με τον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη και αφορά σε "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", που αποτελεί διαρκές αδίκημα και κακούργημα.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί για ακόμα τέσσερις, που είχαν λειτουργήσει ως παρένθετα πρόσωπα, για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα, off shore και κίνηση λογαριασμών), για την ίδια κατηγορία.

"Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα", δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.
Αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των υπόλοιπων προσώπων, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα.
Σχολιάζοντας την είδηση της σύλληψής του, στελέχη της Ιπποκράτους δήλωσαν, πως "η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσκεπτη τη δουλειά της", ενώ σημείωσαν πως, "θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα".


Το περιεχόμενο του εντάλματος
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο περιεχόμενο του εντάλματος, στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών, Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, που ξεκίνησε το 2010.
Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα, για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσαν τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φορολογικές παραβάσεις.
Τον Οκτώβριο του 2011, ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου.
Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή, ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε τη Μεγάλη Τετάρτη το ένταλμα σύλληψης.


Η ανακριβής δήλωση "πόθεν έσχες"
Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, Γ. Μπρης, ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Τριμελές Εφετείο, για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες".
Η επίμαχη δήλωση αφορά το οικονομικό έτος 2009.
Κατά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε, ότι το σπίτι του δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία, που δεν προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική του κατάσταση.
Η σε βάρος του πρώην υπουργού δικογραφία σχηματίστηκε μετά τη διαβίβαση των αποτελεσμάτων του επανελέγχου, που διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.
Ο κ. Μπρης ζήτησε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα έτη 1998 έως 2005.
Ακόμη, ζήτησε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων, που έχουν επιβληθεί σε βάρος του και αφορούν στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου του στην Ακρόπολη.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ



Με τίτλο: ''Τι θέλουμε να κάνουμε , ποιος είναι ο στόχος για την Περιοχή''


η Βουλευτής Φωκίδας Α. Παπαθανάση το λιγότερο προκαλεί τη κοινή γνώμη και εξοργίζει τους κατοίκους της Πολυδρόσου.
Ο τρόπος που αντιμετωπίσθηκε σε όσα πρόλαβε να πει πριν αποχωρήσει από το βήμα, ίσως να μην ήταν κατά την άποψή της ο ενδεδειγμένος.
Το άπατο θράσος όμως, προκάλεσε τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους χωρίς ελπίδα για το μέλλον τους.
Προκάλεσε όσους βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις μήνα με το μήνα να μειώνονται.
Προκάλεσε όσους βλέπουν το κόστος των αγαθών και κυρίως των κοινωνικών να αυξάνεται.
Προκάλεσε και όσους από τους λίγους επαγγελματίες που βρέθηκαν γιατί βλέπουν ότι με το ΦΠΑ και το πετρέλαιο στα ύψη δεν μπορούν να μειώσουν κι άλλο τις τιμές για να προσελκύσουν κόσμο.
Βλέπουν ότι ο κόσμος δεν του περισσεύει τίποτα με τα χαράτσια που πληρώνουν και που τα ψηφίζει η κ. Παπαθανάση, για να επισκεφθεί το χωριό.
''Τι θέλουμε να κάνουμε''.!!!!!!!!!
Δεν θέλουμε να κάνετε τίποτα, .........φθάνει.
''Ποιος είναι ο στόχος μας''!!!!!!!!
Όχι άλλους στόχους, πολύ φοβάμαι ότι ο επόμενος είναι να γίνουμε ισάξιοι του Μπαγκλαντές.
Αρκετά ενημερωμένη είναι η κ. Παπαθανάση για το τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η Πολύδροσος.
Ποιος κυβερνούσε τη χώρα μας τα δύο τελευταία , αλλά και για τριάντα χρόνια πριν?
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ??????????????
Αν έχετε υπομονή διαβάστε εδώ το πρόγραμμα της κ. Παπαθανάση.
http://www.amfissapress.gr/epikairotita/7-2009-10-13-09-45-40/6646-2012-04-11-05-07-33







Μονοπάτι Παρνασσού 2012 - Περιγραφή Διαδρομής


    Σας ενημερώνουμε ότι, ο ορεινός αγώνας δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2012» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου με έδρα την Αμφίκλεια.

   Η διαδρομή του αγώνα θα είναι περίπου η ίδια με τη διαδρομή του 2011.
   Οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα “Μονοπάτι Παρνασσού 2012” θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Μαρτίου , θα γίνουν μέσω του site (http://www.dionysosamfiklias.gr?page_id=1536)  του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ και θα ολοκληρώνονται με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής στον λογαριασμό του συλλόγου.
   Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία,

κύρια μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής είναι να διοργανωθεί ο αγώνας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συγχρόνως να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι συμμετέχοντες. Έτσι, ο φετινός αγώνας θα έχει αναβαθμισμένες και καλύτερες υπηρεσίες προς τους αθλητές ενώ παράλληλα το κόστος συμμετοχής θα παραμείνει 10 ευρώ.
    Η προετοιμασία του αγώνα προχωρά κανονικά και ελπίζουμε ότι και φέτος θα έχουμε έναν  πετυχημένο αγώνα. Η διαδρομή του αγώνα θα είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα μικρότερη από την περσινή, καθώς το κομμάτι 2 χιλιομέτρων ασφάλτου στη μέση της διαδρομής αντικαθίσταται από μικρότερο κομμάτι μονοπατιού.
    Αναλυτικότερα στοιχεία της διαδρομής :

Τεχνικά  στοιχεία  διαδρομής

Συνολικό μήκος 24.200 μέτρα
Συνολικό υψόμετρο ανάβασης 1660 μέτρα
Διαδρομή σε μονοπάτι: 17
Διαδρομή σε χωματόδρομο: 5
Διαδρομή σε άσφαλτο: 2
Σταθμοί ανεφοδιασμού: 7

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Εκκίνηση και τερματισμός της διαδρομής είναι η πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω πλατεία) στην Αμφίκλεια και σε υψόμετρο (ΥΨ) 400 μέτρων.
01600m. Τα πρώτα χίλια εξακόσια μέτρα με μικρή υψομετρική διαφορά (ΥΔ)50m κινούνται πάνω σε ασφάλτινο δρόμο στην έξοδο της Αμφίκλειας προς Τιθορέα (Βελίτσα) και στην συνέχεια σε χωματόδρομο.
16003300m. Σκληρή και επίπονη ανάβαση σε μονοπάτι με ΥΔ 400m που μας φέρνει μέσα από ελατόδασος στην βρύση και την καρυδιά της Αγιερσαλής και στον 1ο σταθμό τροφοδοσίας. ΥΨ 850m.
33004200m. Εντυπωσιακό κομμάτι με διαδρομή μέσα σε δάσος και κατάβαση σάρας μέχρι το ρέμα του Κεραμιδιού. ΥΔ-120m
42005500m. Σκληρή και επίπονη ανάβαση σε μονοπάτι με ΥΔ 260m που μας φέρνει μέσα από ελατόδασος στην βρύση και το εκκλησάκι του Άι Γιάννη στο 2ο σταθμό τροφοδοσίας. ΥΨ 990m.
5500 – 8800m. Μετά τα πρώτα 300 μέτρα χωματόδρομου, ανηφορική κίνηση σε μονοπάτι με σχετικά ήπιες κλίσεις παράλληλα με ρέμα και μετά το 8ο χιλιόμετρο πλάτωμα λίγο πριν τον 3ο σταθμό τροφοδοσίας. ΥΨ 1340m

8800 – 10800m. Νέο μονοπάτι που ενώνει παλιά ίχνη, διασχίζει τον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο, ανηφορίζει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (ΥΨ 1490m) και στη συνέχεια κατηφορίζει στο σταθμό 4. ΥΨ 1370m
1080014800m. Συνεχής κατάβαση σε πυκνό δάσος πάνω στο μονοπάτι 22 και έξοδος δεξιά σε νέο ίχνος (ΥΨ 1200m) που λίγο μετά ανηφορίζει σε απότομη ρεματιά. Τραβέρσα στα αριστερά οδηγεί στο τέλος αδιέξοδου δρόμου (ΥΨ 1260m) και μέσω αυτού στο σταθμό 5. ΥΨ 1210m

1480018500m. Πορεία σε δασικό δρόμο για τις απογειώσεις του αλεξιπτώτου πλαγιάς, που διασχίζει την άσφαλτο και οδηγεί ξανά στο εκκλησάκι του Άι Γιάννη και στο σταθμό 6. ΥΨ 990m
18500 – 21600m. Πορεία σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι δίπλα σε ρέμα. Ακολουθεί πορεία σε οροπέδιο με χαμηλή βλάστηση που οδηγεί στον σταθμό 7, στην κορφή του υψώματος πάνω από την Αμφίκλεια. ΥΨ 750m
2160024200m. Κατάβαση σε μονοπάτι με την Αμφίκλεια στα πόδια μας, που λίγο μετά το 23ο χιλιόμετρο οδηγεί στον περιφερειακό δρόμο του χωριού.Πορεία μέσα από γραφικά στενά στην Πάνω και στη συνέχεια στην Κάτω πλατεία όπου και ο τερματισμός.



Η οργανωτική επιτροπή
http://dionysosamfiklias.gr

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Με φρέσκο χιόνι… το βουνό σας περιμένει!


Με επιπλέον 35-40 εκατοστά φρέσκο χιόνι το βουνό μετά τις χιονοπτώσεις !
 Έτσι ένα ιδανικό βουνό σας περιμένει να διασκεδάσετε στις πίστες του το επόμενο τριήμερο, αφού πέρα από το φρέσκο χιόνι, και ο καιρός βελτιώνεται αισθητά με λιακάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.
Το ΧΚΠ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κλείνει τελευταίο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια προσφέροντας στους φίλους του τη μοναδική ευκαιρία για ανοιξιάτικη χιονοδρομία! 


Για τη συνέχεια το πρόγραμμα λειτουργίας του έχει ως εξής:
Το ΧΚΠ θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα (16.04.2011) με έκπτωση 20% επί του εισιτηρίου. Θα παραμείνει κλειστό μόνο ανήμερα του Πάσχα.
Κατόπιν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (ποιότητα χιονιού, προσέλευση κόσμου) θα λειτουργήσει με τα Κελλάρια μέχρι 30.04.2012 και με έκπτωση 50%!!!!

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ΒΑ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -3οC έως +5οC

Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες:
Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος & baby1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος και Βάκχος.



http://www.parnassos-ski.gr

Καλημέρα Καλό Πάσχα

Πολύδροσος 11-4-2012 Μ. Τετάρτη στις 07¨45
ΚΑΙΡΟΣ

Αρχίζει νέα περίοδος νοτιάδων και υψηλών θερμοκρασιών που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως το Μ. Σάββατο.

Με αισθητή ψύχρα θα αρχίσει το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τετάρτη), αλλά στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες προβλέπονται νοτιάδες με αποτέλεσμα την επικράτηση σχετικά υψηλών θερμοκρασιών και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη μεταφορά σκόνης από τη βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας. Κατά τα άλλα, οι βροχές έως τη Μ. Παρασκευή θα είναι λίγες και θα περιοριστούν βασικά στη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά το Μ. Σάββατο προβλέπονται αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Άνω Σουβάλα Απρίλιος 2012

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Αίθριος καιρός το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 14 oC
Χαμηλή: 2 oC
ΔΝΔ με
14 km/h
Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17 oC
Χαμηλή: 7 oC
ΔΝΔ με
12 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΝΑ με
16 km/h
Ασθενής βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΔΝΔ με
17 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΔΝΔ με
22 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΔΝΔ με
16 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΝΑ με
17 km/h