Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Μητροπάνο


Ύστατο «χαίρε»

Χιλιάδες άνθρωποι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Μητροπάνο


Μέγα πλήθος στο Α΄Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο, η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου, που πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 64 ετών.
Από το πρωί, άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή, που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου.

        
Κοντά του για τελευταία φορά, η αγαπημένη του σύζυγος Βένια, οι δυο κόρες του Αναστασία και Μυρσίνη και η αδελφή του.

Επικήδειοι δεν εκφωνήθηκαν, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του τραγουδιστή, ενώ και τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από την οικογένεια που αρνήθηκε τη δημόσια δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

«Λείπει το βλέμμα σου απ' της αυγής τα χρώματα», «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε» σιγοτραγουδούσαν κάποιοι.

«Αλίμονο, σε αυτούς που δεν σε ζήσανε ζωή» είπαν κάποιοι άλλοι κι όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, φώναξαν «αθάνατος».

Δίπλα στον τάφο του, ο τάφος του Νίκου Ξυλούρη, δύο τετράγωνα πιο πέρα οι παλιοί του φίλοι, Μάριος Τόκας και Ρίτα Σακελλαρίου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής Θανάσης Παφίλης, του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Από τον καλλιτεχνικό χώρο, κυρίως της μουσικής, ήταν όλοι εκεί: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Πασχάλης Τερζής, Λάκης Λαζόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Ράντου,Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κατιάνα Μπαλανίκα, Στέλιος Διονυσίου, Βασίλης Παπακωσταντίνου και άλλοι.

Ανάμεσα στα στεφάνια των συγγενών του, φίλων και συναδέλφων του και αυτά των Προέδρων της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και όλων των ελληνικών κομμάτων.


«Η φυγή του Δημήτρη από αυτή τη ζωή είναι μεγάλη απώλεια. Υπήρξε ένας μεγάλος καλλιτέχνης, τραγούδησε τον ανθρώπινο πόνο, την ανθρώπινη θλίψη αλλά και τη χαρά. Ήταν ένας μάχιμος και μαχητικός πολίτης με συγκεκριμένη παρουσία. Το αποτύπωμα που αφήνει σε αυτόν τον τόπο είναι βαθύ και θα τον θυμόμαστε πάντα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Φώτης Κουβέλης.
Αποχαιρετώ το φίλο, το συγγενή, το σύντροφο, το μάγκα, τον πιο σπουδαίο του ελληνικού τραγουδιού. Τέτοιες ώρες αναρωτιέσαι μήπως η ζωή σου κάνει πλάκα τελικά» ήταν ο αποχαιρετισμός του Διονύση Τσακνή, ενώ ο Λάκης Παπαδόπουλος είπε: «Όπως βλέπετε, ο κόσμος, ο καθημερινός, τον λάτρευε και τον λατρεύει. Δυστυχώς, έφυγε νέος, ήταν χαρούμενος άνθρωπος. Τον ήξερες, δεν τον ήξερες, τον αγαπούσες».
Πηγή : Newsroom ΔΟΛ

VIDEO: Αυτοί θέλουν τη ψήφο μας!


 Μία αναδρομή σε δηλώσεις πολιτικών προσώπων, που είχαν ενεργό συμμετοχή στη κατάντια αυτού του τόπου, δε βλάπτει…
Θυμηθείτε τις «αλήθειες» που μας έλεγαν τότε… Η μία «αλήθεια» διαδεχόταν την άλλη! Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και πολλοί άλλοι σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας…
Αούστε τον 46χρονο και την κραυγή απόγνωσης που βγάζει…
Πριν κάνετε το βήμα για την κάλπη σκεφτείτε το μέλλον όλων μας!
Το Βίντεο
http://youtu.be/ZYGx924PMgU
Πηγή : http://www.youtube.com/mykoniato

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο ΕΕΣΓΑ καλεί, τα μέλη του αλλά και όσες θέλουν τώρα να γίνουν μέλη του, σε Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 07.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας. 

Το  Δ. Σ.

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν τα παραλιακά χωριά του Δήμου Δωρίδος από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας

Θύμα της κακοκαιρίας η Παραλιακή Δωρίδα
Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν τα παραλιακά χωριά του Δήμου Δωρίδος από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας. Οι ισχυροι  ανέμους και η σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αρκετά χωριά του παραλιακού μετώπου της Δωρίδας.

Συγκεκριμένα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται  στις Τοπικές Κοινότητες της Παραλίας  Σεργούλας, Γλυφάδας, Τριζονιών,  Χάνιων και Αγ. Σπυρίδωνα. Οι παραλιακοί δρόμοι σκεπάστηκαν από κύματα και πέτρες από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη διακοπή τη κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα το πρωί. Αρκετά παραλιακά σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές , χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.
Στερεά Ελλάδα Θύμα της κακοκαιρίας η Παραλιακή Δωρίδα

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πάρα πολλά μικρά σκάφη και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένες στα λιμάνια των χωριών και ιδιαίτερα στη μαρίνα των Τριζονίων.

Απο νωρίς το απόγευμα, όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , οι Αντιδήμαρχοι Κ. Αντωνόπουλος και Α.Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Ζέτος και οι Πρόεδροι του χωριών όπου μαζί με πολίτες προχώρησαν στις πρώτες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.
Στερεά Ελλάδα Θύμα της κακοκαιρίας η Παραλιακή Δωρίδα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, έχουν ξεκινήσει  τη διάνοιξη των παραλιακών δρόμων και την καταγραφή των ζημιών.

Επιμέλεια Χάρης Μπαζάκος
Πηγή : http://www.perifereianews.com

Εκτός κινδύνου ο 32χρονος μοτοσυκλετιστής


Καλύτερα είναι στην υγεία του, ο 32χρονος Ν.Κ. που χθες το πρωί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν η μηχανή του συγκρούσθηκε με ιχ στην οδό Υψηλάντη στην Άνοιξη Λαμίας.
Ο νεαρός Λαμιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα τραύματά του με επιτυχία. Ο 32χρονος που είχε πραγματικά άγιο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου πλέον στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας. Τα αίτια της σφοδρής σύγκρουσης στο κέντρο της πόλης εξετάζει η τροχαία.
Λεπτομέρειες του ατυχήματος http://polydrososparnassou.blogspot.com/2012/04/blog-post_6427.html
Πηγή : http://www.lamiastar.gr

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν μειωμένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα


Τα θετικά συναισθήματα ωφελούν την καρδιά

Όλο και περισσότερες έρευνες ενοχοποιούν τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η επιθετικότητα και ο θυμός για την καρδιαγγειακή υγεία.
Αυτό που δεν δείχνουν όμως οι περισσότερες από αυτές είναι η ευεργετική δράση των θετικών συναισθημάτων στην υγεία της καρδιάς. Έτσι, ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ θέλοντας να καλύψουν αυτό το κενό ανέλυσαν περισσότερες από 200 σχετικές μελέτες. Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Bulletin».

Από την ανασκόπηση των μελετών διαπιστώθηκε ότι η θετική ψυχική διάθεση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφραγμάτων, εγκεφαλικών, καθώς και άλλων καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Βέβαια σημειώνεται ότι η απουσία αρνητικών συναισθημάτων δεν συνεπάγεται παρουσία θετικών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, παράγοντες όπως η αισιοδοξία, η αίσθηση της ικανοποίησης από τη ζωή και η ευτυχία σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων, όπως η ηλικία ή η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
Η επικεφαλής της έρευνας Julia Boehm επεσήμανε ότι οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είχαν περίπου 50% μειωμένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα συγκριτικά με τους πιο απαισιόδοξους.

Όλα για μια ψήφο και τους “σταυρούς”.


Κοροϊδία για μια ψήφο - Πρώτα οι εκλογές και μετά οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Μάιο οι “κουρεμένες” συντάξεις αλλά οι περικοπές θα είναι αναδρομικές
- Ακολουθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
- Πως θα γίνουν οι κρατήσεις των χρημάτων

Όλα για μια ψήφο και τους “σταυρούς”. Δεν είναι η ανικανότητα των υπηρεσιών σε αυτές τις περιπτώσεις. Άλλωστε έχει αποδειχθεί περίτρανα πως σε ό,τι αφορά σε περικοπές το κράτος λειτουργεί ακαριαία. Το υπουργείο βέβαια επικαλείται... τεχνικά προβλήματα!
Έτσι για να μην ... διαταραχθεί το κλίμα ενόψει εκλογών οι μειώσεις... πάνε για μετά. Οι μειώσεις στις συντάξεις που ήδη έχουν αποφασιστεί και θα τις ένιωθαν στο πετσί τους χιλιάδες συνταξιούχοι έρχεται από 20 Μαϊου.
Οι κρατήσεις θα είναι αναδρομικές από 1η Ιανουαρίου και θα γίνουν σε δόσεις.
380.000 άτομα με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ θα χάσουν 12% της κύριας σύνταξης (για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ).
71.500 συνταξιούχοι του ΝΑΤ θα χάσουν 7% ανεξάρτητα από το ποσό που λαμβάνουν.
Για τις επικουρικές συντάξεις η μείωση είναι από 10% έως 20% για συντάξεις άνω των 200 ευρώ. Συγκεκριμένα η περικοπή είναι 10% για επικουρικές συντάξεις έως 250 ευρώ (το τελικό ποσό δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 200 ευρώ), 15% για συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ (το τελικό ποσό δεν πέφτει κάτω από 225 ευρώ) και 20% για συντάξεις άνω των 300,01 ευρώ (το τελικό ποσό δεν πέφτει κάτω από τα 255 ευρώ).
Αρχικά προβλεπόταν πως τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις. Όμως μετά την μετάθεση της έναρξης της παρακράτησης δεν αποκλείεται οι δόσεις να μειωθούν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του 2012.

Σειρά για περικοπές παίρνουν 190.000 υπάλληλοι του Δημοσίου

Ιούνιο ως Ιούλιο όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΥΣ, οι Δικαστικοί, οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και οι αρχιερείς και οι διπλωμάτες θα δουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.
Ειδικά στα υψηλότερα κλιμάκια, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Δικαστικοί με μέσο όρο μισθού 5.100 και 6.200 ευρώ (μεικτά) αντίστοιχα θα δουν τη μισθοδοσία τους να μειώνεται ως και 20%.

Μια μεγάλη μείωση θα επέλθει επίσης από το πάγωμα του χρονοεπιδόματος που ανά δύο χρόνια προστίθεται (περίπου 4%) στον βασικό μισθό και φτάνει να αποτελεί ως και το 60%. Το σχέδιο λέει ότι προς το παρόν το χρονοεπίδομα παγώνει τουλάχιστον ως το 2015.
Σε ότι έχει να κάνει με τις ένοπλες δυνάμεις οι περικοπές στους χαμηλόβαθμους αναμένεται να είναι μικρές, κάποιοι μάλιστα ίσως δουν μια μικρή αύξηση, ωστόσο στα υψηλόβαθμα στελέχη οι περικοπές μπορεί να φτάσουν και το 30%.
Ένα σχέδιο που μελετάται αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ενσωμάτωση στον βασικό των οδιπορικών που φτάνουν τα 130 με 200 ευρώ το μήνα, αλλά να περικοπούν όλα τα υπόλοιπα επιδόματα πλην του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και ειδικής απασχόλησης
Πηγή : http://www.newsit.gr

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -Όλο το βουνό μια… Σαχάρα!

Και εκεί που είχαμε στο βουνό μια πίστα με το όνομα Σαχάρα,
 ξαφνικά όλο το βουνό έγινε Σαχάρα!!! Μετά τη χθεσινή βροχή
 που έφερε μαζί της άμμο από τη γνωστή λιβυκή έρημο,
 κοκκίνισε όλο το βουνό.
                                            Γενικά η αστάθεια χαρακτήριζε τον καιρό
 με ισχυρό άνεμο, λίγο χιόνι, ομίχλη και βροχή. 
Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών λειτούργησαν 
μόνο οι αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολος και Περικλής.
      Από σήμερα πάντως και μέχρι την Κυριακή, το σκηνικό αλλάζει
 και επανέρχονται πάλι οι ανοιξιάτικες ιδανικές
 συνθήκες στο βουνό με λιακάδα και βοριαδάκι!
                                   Με αυτές τις αισιόδοξες προβλέψεις σας προσκαλούμε να ανεβείτε
 στο βουνό για να χαρείτε το ski & το snowboard!
Νην ξεχνάτε ότι μέχρι το τέλος της σεζόν το ΧΚΠ θα λειτουργεί
 μόνο με τα Κελλάρια και θα ισχύει έκπτωση 50% στο εισιτήριο χιονοδρομίας!

Ο καιρός σήμερα
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ΒΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από +2οC έως +6οC

Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες:
Αφροδίτη, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής & baby1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Βάκχος, Τηλέμαχος, Περικλής, Ηρακλής και Διηάνειρα.


Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος 19-4-2012 στις 08¨00 - webcamera-
Πολύδροσος - αφιερωμένη στο ΄΄Πανάρετο΄΄

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης)
Τρέχουσες συνθήκες
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 90 %
Άνεμος: Δ με 20 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1004.8 mb 

Απρ 19, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος, GR
Θερμ:
8 oC
Αίθριος καιρός

12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
12:00 Αραιή συννεφιά 14 oC 60% ΔΝΔ με 21 km/h
(4 Bf)
15:00 Αραιή συννεφιά 15 oC 57% ΔΝΔ με 17 km/h
(3 Bf)
18:00 Αραιή συννεφιά 15 oC 60% ΔΝΔ με 18 km/h
(3 Bf)
21:00 Αραιή συννεφιά 10 oC 82% ΔΝΔ με 13 km/h
(3 Bf)