Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Γαλαξείδι: Eικόνες διάλυσης στο Yπολιμεναρχείο

Εικόνες διάλυσης αντικρίζει κανείς στο Υπολιμεναρχείο Γαλαξειδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, όπου μέλη της πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 15 Οκτωβρίου....

1931 ΕΛΑΤΕΙΑ ΛΟΚΡΙΔΟΣ : ΕΛΑΤΕΙΑ - ΚΗΦΙΣΣΟΧΩΡΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ


Βρέθηκε επιτέλους ο «Πατέρας της Χρονιάς»

Αυτός ο περήφανος πατέρας από την Ινδία έχει τρελάνει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής που ζει αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Ποιο είναι το μυστικό του....

5 περίεργες αλλαγές που μας φέρνει το φθινόπωρο

Μπορεί ο καιρός ως τώρα να θύμιζε καλοκαίρι, όμως όπως όλα δείχνουν από τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε και επίσημα πλέον στο φθινόπωρο, έστω και με μια μεγάλη καθυστέρηση.
1. Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει…

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ , Σάββατο 15:00

Αρχίζει το πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣ Φωκίδας. Η πρώτη αγωνιστική θα  γίνει το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Οκτωβρίου. ...

99 Κέντρα εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. 3 στη Στερεά ( Αμφίκλεια, Δομοκός και Σκύρος)


Στην δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται....

Ζούγκλα

Υπάρχουν ακόμη αφελείς; Υπάρχει μήπως κανείς που δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς επιδιώκουν και πού οδηγούν τα πράγματα όλοι όσοι θέλουν να κόψουν στη μέση τις...

Με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ δε θα τα βάλει κανείς. Ή μήπως ο εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ;


Ένα ήσυχο και ατμοσφαιρικό ψυχολογικό δράμα (Barbara), ο εκπληκτικός κύριος Λαζάρ, και ίσως ο καλύτερος κινηματογραφικός Αστερίξ και Οβελίξ ως σήμερα, στην Πέμπτη Πρεμιέρας (18/10) αυτής της εβδομάδας.
Με λίγες, αλλά αξιόλογες πρεμιέρες ξεκινά και αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα (γιατί για τον κινηματογράφο η εβδομάδα ξεκινά την Πέμπτη, έτσι δεν είναι;)

Γραία 60 ετών


Άς τολμήσει σήμερα κάποιος νά αποκαλέσει μία γυναίκα 60 χρόνων γριά....Τό 1896 βέβαια τό προσδόκιμο ζωής δέν ξεπερνούσε τά 60 χρόνια όπως φαίνεται από τούς εκλογικούς καταλόγους τής εποχής.  Η είδηση προέρχεται από τήν εφημερίδα " ΚΑΙΡΟΙ " τής 20-11-1896.

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Στην είδηση διαβάζουμε για την εμπορική πανήγυρη που γινόταν στην Ιτ έα και μάλιστα για εφτά ημέρες

 στις αρχές Αυγούστου ένα μήνα περίπου πριν από την πανήγυρη στην Κίρρα.
Το δημοσίευμα αυτό είναι από την εφημερίδα ΤΟ ΑΣΤΥ στις 25 Ιουλίου του 1899.


Νέοι καιροί, νέες τακτικές...

Κάθε φορά που στην Αθήνα γίνεται μεγάλη διαδήλωση, η Αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες -τους γνωστούς «αγνώστους»- δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες
που και τη διαδήλωση θα διαλύσουν...

Όχι στα μέτρα και τα μνημόνια είπε η Λιβαδειά


Πρωτοφανείς για τα δεδομένα της περιοχής ήταν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.
Ο λαός πλέον έδειξε όχι μόνο ότι δεν αντέχει άλλο το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν στην πείνα αλλά και ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και να... ανατρέψει τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές αλλά και την κυβέρνηση της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που τις εφαρμόζουν.
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά από το Εργατικό Κέντρο, φορείς και σωματεία της ευρύτερης περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας για μια ακόμα φορά τέθηκε το θέμα της γενικής απεργίας διαρκείας.
Επίσης σαφώς μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία
Και στις δύο συγκεντρώσεις δυναμικό παρών έδωσε η νεολαία και οι μαθητές.
«Είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον καλά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας δημιουργούν φτώχια και εξαθλίωση οδηγώντας στην καταστροφή την κοινωνική, εργασιακή και οικονομική ζωή του τόπου καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο. Τουλάχιστον η γενιά η δική μας για πρώτη φορά βιώνει μια τέτοια κατάσταση. Είναι απαραίτητοι οι αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ μας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Είμαστε ένας περήφανος λαός και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θα σταθούμε όρθιοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς.
Με επιτυχία στέφθηκε και η κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αφού τα περισσότερα καταστήματα στη Λιβαδειά παρέμειναν κλειστά και οι καταστηματάρχες παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν καθηλώσει την αγορά και τα νέα φορολογικά έρχονται να λεηλατήσουν τον μικρομεσαίο έμπορο και τον αυτοαπασχολούμενο. Ακόμα και οι έμποροι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους είναι εν δυνάμει άνεργοι. Αν περάσουν μέτρα τότε θα σβήσει από τον χάρτη ο μικρός και ο μεσαίος έμπορος», είπε ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου τονίζοντας ότι οι μαζική συμμετοχή στους αγώνες είναι αναγκαία για την ανατροπή της κατάστασης.
Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή «στη μνήμη του περίπου 3.500 ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει λόγο των συνεπειών της κρίσης και των άδικων μέτρων τα οποία οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες στην απόγνωση».
Νωρίτερα το πρωί εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς και το δημοτικό κατάστημα.

Στην πλατεία το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως τόνισε ο Γιώργος Πελέκης «το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και μέλλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Α. Κολλάς που τώρα έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταργηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να γίνουν σημεία εξυπηρέτησης των εργαζομένων». Στόχος είναι «να καθηλώσουν το εργατικό κίνημα για να μην υπάρχει αντίσταση».
Σχετικά με την κινητοποίηση ο κ. Πελέκης σημείωσε: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Γυναικών και το Συντονιστικό των σχολείων διαδηλώνουν ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί. Οι συσκέψεις των συγκυβερνόντων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ καθώς και της τρόικας έχουν στόχο να κλείσουν τα μάτια των εργαζομένων λέγοντας τους ότι δήθεν προσπαθούν γι το καλό μας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν αυτή την αυταπάτη. Πρέπει να οργανωθούν, στα πρωτοβάθμια σωματεία από τα κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα ώστε νε έχει προοπτική ο αγώνας».