Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ο πρωθυπουργός, που διατήρησε κι επέκτεινε όλη την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία, που – μόλις χθες – έθεσε σ’ εφαρμογή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ετοιμάζεται να «βάλει χέρι» ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου,.....
πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η οποία αυξάνεται, εξαιτίας της πολιτικής του.
          Με την ευκαιρία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο νέα «δωράκια» προς τη μεγαλοεργοδοσία, με το προκάλυμμα της προστασίας των εργαζομένων: Για τους μεν «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους υποσχέθηκε ουσιαστικά «επανεκπαίδευση» και «κοινωνική οικονομία», άρα απαλλαγή των εργοδοτών, για τα δε «μπλοκάκια» επιδότηση των εργοδοτών, που θα τα μετατρέπουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.
          Από κει και πέρα επανέλαβε τα γνωστά ξεφτισμένα επιχειρήματα για τα πλεονάσματα στην ασφάλιση, που είναι το αποτέλεσμα των περικοπών και των αυξημένων εισφορών, καθώς και για τα «αντίμετρα» της εξαθλίωσης, που θα προέλθουν απ’ την υπεραπόδοση της νέας επίθεσης που έχει δρομολογηθεί για μετά το 2018.
          Η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι δεν έχει καμία σχέση με την εικονική πραγματικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση. Σήμερα, μπορούν να δουν ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας είναι το τίμημα που πληρώνουν για ν’ ακακάμπτουν οι δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που δε θα φέρει ούτε ανάκτηση των απωλειών ούτε καν ανακοπή της αντιλαϊκής πολιτικής.




ΑΘΗΝΑ 17/7/2017                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου