Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Yποψηφιότητα του Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων ...UNESKO

Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης......
 
Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος του 2017 για την εκπόνηση μελέτης που αποσκοπεί στην προετοιμασία και την υποβολή πλήρους φακέλου ώστε ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού να συμπεριληφθεί στο δίκτυο της UNESCO με τα γεωπάρκα όλου του κόσμου. 
Αντικείμενό της αποτελεί: 
Η διερεύνηση των απαραίτητων προϋποθέσεων και των σχετικών υποχρεώσεων για την ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την UNESCO
Η  προετοιμασία σχετικού φακέλου ένταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
«Στοίχημα για το περιβάλλον» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τη διαδικασία προετοιμασίας της υποψηφιότητας και τόνισε ότι ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στο παγκόσμιο δίκτυο.


«Οι δυνατότητες προβολής και αξιοποίησης του φυσικού κάλλους της Στερεάς Ελλάδας είναι απεριόριστες. Αυτές εκμεταλλευόμαστε για να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε τη βάση, έναν δρυμό που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς πρέπει με υπευθυνότητα και δουλειά να τον αναδείξουμε και αυτό κάνουμε. Και δεν μένουμε εκεί. Υλοποιούμε ένα συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα προβολής της Στερεάς Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, παγκοσμίως. Ο πρώτος στόχος είναι να μπει η Στερεά σε περιβαλλοντική τάξη. Παραπέμπω στον Ασωπό όπου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δεύτερος είναι να δείξουμε σε όλους  τα περιβαλλοντικά προτερήματά μας. Και στους δύο στόχους, μόνο θετικά προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου